Από τη νύχτα της Κυριακής και το ξημέρωμα της Δευτέρας 23 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας (είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση για τα εποχιακά καταλύματα). 

 

Η απόφαση προβλέπει ότι σε κάθε πρωτεύουσα Περιφερειακής Ενότητας θα λειτουργεί μόνο 1 ξενοδοχείο

 

Στη Θάσο η Ένωση Ξενοδόχων αποφάσισε να λειτουργήσει το «Ποσειδών» στην παραλιακή του Λιμένα ενώ στην πόλη της Καβάλας αποφασίστηκε να λειτουργήσει το Lucy, που είναι και η μεγαλύτερη μονάδα της πόλης. 

 

Όλα τα υπόλοιπα θα μείνουν κλειστά. Μάλιστα τα ξενοδοχεία που δεν θα λειτουργούν θα είναι και «υποψήφια» για επίταξη από το κράτος σε περίπτωση που απαιτηθούν κλίνες για νοσηλεία ασθενών, αφού προηγουμένως εξαντληθούν οι κλίνες των ιδιωτικών μονάδων υγείας. 

 

Υπενθυμίζεται ότι στο νοσοκομείο Καβάλας έχει ήδη εκκενωθεί ο 5ος όροφος, ώστε να δημιουργηθούν αποκλεισμένοι χώροι νοσηλείας 40 ασθενών κορωνοϊού ενώ αν γεμίσουν αυτά τα κρεβάτια, θα προχωρήσει εκκένωση του 4ου και στη συνέχεια του 3ου ορόφου. 

 

Οι κλινικές του νοσοκομείου θα συνεχίσουν όλες να λειτουργούν συγχωνευμένες και συστεγασμένες και σε ένα ακραίο σενάριο, για το οποίο έχει καταρτιστεί σχετικό σχέδιο, όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς θα νοσηλεύονται στις υπό επίταξη ιδιωτικές εγκαταστάσεις.