ξενοδοχεία

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας διοργάνωσε εκδήλωση για τις ανάγκες των ελληνικών ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων του τουρισμού σε θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης και τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Προχωρά η διαδικασία για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στο Costa Ofrynio, στην Καβάλα, καθώς εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το πρώτο ξενοδοχείο της επένδυσης.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο “Anasa Luxury Resort” στο Ελαιοχώρι Καβάλας αποτελεί μία όαση για Έλληνες και ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Η ΠΟΞ με παρέμβασή της περιόρισε το πρόβλημα στα ξενοδοχεία 1-2 αστέρων, ενώ ο ΣΕΤΚΕ αναφέρει ότι όλα τα καταλύματα του κλάδου είναι εκτός προγράμματος.

Όπως τονίζει ο κ. Τάσιος, η εικόνα στους μεγάλους καρναβαλικούς προορισμούς είναι εξαιρετική, καθώς η πληρότητα σε αυτούς φτάνει και το 100%.

Mε υψηλή πληρότητα θα τρέξει για τα ξενοδοχεία η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Η Ελλάδα δεν στέφεται πρωταθλήτρια μόνο στις αφίξεις τη φετινή τουριστική σεζόν, αλλά και στις αυξήσεις των τιμών στα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τα τουριστικά δεδομένα της Mabrian.

Το κύμα της μεγάλης φυγής σαρώνει τουρισμό και εστίαση. Γιατί ξεμένουν από υπαλλήλους κλάδοι «κλειδιά» για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας; 

Η αναζήτηση εποχικού προσωπικού για τη στε

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις υποδέχεται η Καβάλα στις 5 Μαΐου. Ο λόγος για το φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες" το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα και στην εστίαση παραμένουν κενές παρά την πολύ μεγάλη ζήτηση, τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο CEO της Sani/Ikos Group και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. 

«Υπάρχει δισταγμός στην κράτηση αλλά στο τέλος θα υπερισχύσει η θέληση των ανθρώπων να κάνουν διακοπές, αλλά αν δεν υπάρξει το ανθρώπινό δυναμικό δεν μπορείς να δουλέψεις», λέει στον ΚavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης. 

Στη Θάσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Πάρη Παρασχούδη αναμένεται κίνηση κυρίως από την εσωτερική αγορά, όπως και οδικοί τουρίστες από τις γειτονικές βαλκανικές και επίσης ορθόδοξες χώρες. 

«Τα ξενοδοχεία πόλης αυτή τη στιγμή ζουν την τέλεια καταιγίδα. Δεν υπάρχει ζήτηση λόγω των περιορισμών της πανδημίας», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης. 

Με πληρότητες 70% κύλησαν οι μέρες των Χριστουγέννων στα ξενοδοχεία της Δράμας. Υπήρχαν κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και έτσι αναμένεται να συνεχιστεί και το τριήμερο πρωτοχρονιάς. 

Μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα του τουρισμού την προηγούμενη εβδομάδα τα ξενοδοχεία της Καβάλας σηκώνουν τα ρολά τους και ετοιμάζονται να υποδεχθούν τους επισκέπτες. 

 

Τρία ξενοδοχεία έκλεισαν και λεηλατήθηκαν τα τελευταία χρόνια στην πόλη της Κομοτηνής, τα δυο από αυτά μάλιστα νεόκτιστα και τετράστερα. Τους λόγους που τα τρία αυτά ξενοδοχεία έκλεισαν αναζητά με ανάρτηση του ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κατσιμίγας. 

 

«Για το Πάσχα θα έρθουν κάποιοι επισκέπτες από τα Βαλκάνια και θα είναι μία δοκιμαστική περίοδος. Υπάρχει αισιοδοξία και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Πάνω από 15 ξενοδοχεία βγαίνουν προς πώληση στο νομό Καβάλας. Συνολικά στη χώρα το τελευταίο δίμηνο καταγράφηκαν 316 αγγελίες, ενώ ο πραγματικός αριθμός των προς πώληση ξενοδοχείων μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερος. 

 

Το αυξημένο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις καταδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει η Θάσος ως τουριστικός προορισμός αλλά και τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου για την ανάκτηση της ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών, μετά το πέρας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε εκτενή έρευνα που πραγματοποίησε το Tornos News σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους πώλησης για την αγορά και πώληση ακινήτων το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου, καταγράφηκαν 298 αγγελίες για την πώληση ξενοδοχείων στο σύνολο της χώρας.

 

Το lockdown δεν αφήνει ανεπηρέαστα και τα ξενοδοχεία της Καβάλας. Αν και τα μέτρα για τον κορωνοϊό δίνουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν λόγω έλλειψης πελατών.

 

Αν και τα μέτρα για τον κορωνοϊό δίνουν τη δυνατότητα στα ξενοδοχεία να λειτουργήσουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν λόγω έλλειψης πελατών.

 

Δεν φτάνουν οι δύσκολες συνθήκες στις οποίες οι ξενοδόχοι προσπαθούν να ανταπεξέλθουν το φετινό καλοκαίρι πρέπει να διαχειριστούν και τους επιτήδειους που επιχειρούν να τους εξαπατήσουν.

Σα να μην έφτανε η πολύ κακή τουριστική χρονιά στη Θάσο, λόγω της οποίας οι επιχειρήσεις καταγράφουν μεγάλες ζημίες, στη συγκυρία ήρθαν να προστεθούν και απατεώνες που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο

Ωστόσο σύμφωνα με το Tornos News το οποίο  συνεχίζει να δημοσιεύει επενδυτικά σχέδια, που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές, η  υπηρεσία δόμησης του δήμου Καβάλας έχει χορηγήσει άδεια στην εταιρεία COCOONAKI I.K.E. για ανέγερση ξενοδοχείου 3 αστέρων με πισίνα στη Θάσο.

Πάνω: άποψη του ξενοδοχείου Tosca

 

γράφει ο 

Τάσος Αποστολίδης 

 

Σελίδες