Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας». 

 

Σημείωσε πως πρόκειται για νομοσχέδιο-τομή προς όφελος των ΣΔΙΤ, των μην κερδοσκοπικών οργανώσεων και των ιδιωτικών συμφερόντων εταιρικών αλλά και προσωπικών, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι αναθέτει σε αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, δηλαδή σε συμβούλους επιχειρήσεων και σε μη  κυβερνητικές οργανώσεις, κεντρικό ρόλο για τα προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της υγείας. 

 

Σε ό,τι αφορά την έξαρση του κορονοϊού, ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να πάρουν ξεκάθαρη θέση για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, τονίζοντας ότι «δεν είναι θέμα ευσέβειας ή πίστης, δεν είναι θέμα θρησκευτικό ή εκκλησιαστικό, είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης και δεν μπορούμε να παίζουμε με τη δημόσια υγεία». 

 

Τέλος, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις στον εργασιακό τομέα που δεν προνοούν για «κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους που πρέπει να μείνουν προληπτικά στο σπίτι,  κανένα μέτρο προστασίας για εργαζόμενους που εξαναγκάζονται σε «ευέλικτα» ωράρια ή σε τηλεργασία».