Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του δήμου Καβάλας καταλογίζει με ανακοίνωσή της η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της Δήμητρας Τσανάκα, Αναστασία Ιωσηφίδου στον βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη μετά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με την απόρριψη της πρότασης Μουριάδη για την συμμετοχή σε πρόγραμμα για την αναβάθμιση της συνοικίας της Παναγίας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

 

Συγκεκριμένα η κ. Ιωσηφίδου αναφέρει τα εξής: 

 

 Η σημερινή ανακοίνωση του βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη, αποτελεί ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά του δήμου Καβάλας  και σαφή, πρωτοφανή για μέλος του εθνικού μας κοινοβουλίου, αμφισβήτηση της δικαιοδοσίας του ανωτάτου οργάνου του Δήμου μας. Από όσο δύναμαι να γνωρίζω προέβη μάλιστα στην παραπάνω ανακοίνωση χωρίς να αναζητήσει από τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων τους λόγους για τους οποίους σύσσωμη και παρά τις πολιτικές της διαφωνίες η αντιπολίτευση απέρριψε μία πρόταση και όχι βέβαια μία επιχορήγηση 4.000.000 Ευρώ όπως θέλει να την παρουσιάζει. 

 

 

Η δε επισήμανση του ότι η απόρριψη της κατάθεσης της πρότασης κινείται απέναντι στο συμφέρον των πολιτών,  γεννά εύλογα ερωτηματικά για το σε ποια !! συμφέροντα αναφέρεται. Γιατί αν αναφέρεται στα συμφέροντα των δημοτών μας ή του δήμου Καβάλας  , οι οποίοι μόνοι από όλους τους άλλους εταίρους θα έπρεπε να καταβάλλουν ένα ποσό 500,000 Ευρώ,  την ίδια μάλιστα στιγμή που καλούνται να πληρώσουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη , σε ένα πρόγραμμα το οποίο δεν πείθει κανένα για τα αποτελεσμάτα της ενδεχόμενης  υλοποίησης  προς όφελος της πόλης ,  θα μας επιτρέψει να τα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από τον ίδιο. Δε θα σχολιάσω βέβαια τα περί πρωτοβουλίας του προς τον περιφερειάρχη σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας ώστε να κατατεθεί το πρόγραμμα,  αφού βεβαίως αυτό χωρίς την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί απλώς «κενό γράμμα» 

 

 

 Καλώ τον κ. Λαζαρίδη να περιοριστεί στον θεσμικό του ρόλο για τον οποίο και εκλέχθηκε από τον καβαλιώτικο λαό , αποφεύγοντας να αναμιγνύεται  με τέτοιο ανοίκειο τρόπο στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης  καθώς με αυτή του την ανακοίνωση «υπερέβη τα εσκαμμένα». 

 

Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, για την απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ευρωπαϊκού προγράμματος για την ιστορική συνοικία της Παναγίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απόρριψη από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας ευρωπαϊκού προγράμματος ύψους 4.000.000 ευρώ κινείται στην εντελώς λάθος κατεύθυνση.

Κινείται απέναντι στο συμφέρον της πόλης και των πολιτών. Είναι αδιανόητο για μικροπολιτικούς λόγους και σκοπιμότητες να στερούμε από την πόλη μας κονδύλια που θα συνδράμουν κομβικά στην αναπτυξιακή της προοπτική. Είναι πέρα κάθε λογικής να στερούμε τη δυνατότητα κρίσιμων παρεμβάσεων στην ιστορική συνοικία της Παναγίας.

Επικοινώνησα ήδη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Χρ. Μέτιο και του ζήτησα, σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας, να εξετάσει την ένταξη του συγκεκριμένου προγράμματος στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας».

( ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ )