Αιχμές για τον τρόπο που χειρίστηκε την απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας να διακόψει τη μία από τις δυο επιδοτούμενες γραμμές προς την Καβάλα ο νέος πρόεδρος του ΟΛΚ Γιώργος Φιλόσογλου που πρόσφατα διορίστηκε από τη ΝΔ αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής: 

 

 

Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Καβάλας ήταν η κύρια πύλη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με την Βόρεια Ελλάδα. 

Το γεγονός αυτό, εκτός από το ότι αναβάθμισε το λιμάνι μας, απέφερε και έσοδα και θέσεις εργασίας στην πόλη και στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

 

 

Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, δηλαδή το Υπουργείο Ναυτιλίας, πήρε απόφαση η μία από τις δύο επιδοτούμενες γραμμές να σταματήσει να συνδέεται με την Καβάλα και να δοθεί στην Θεσσαλονίκη

 

 

Αυτό αποτελεί πισωγύρισμα για την Καβάλα και σίγουρα υποβαθμίζει το λιμάνι μας στον Ακτοπλοϊκό χάρτη της χώρας και των Βαλκανίων. Η απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας στερεί έναν σημαντικό αναπτυξιακό πόρο, ένα εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης από την πόλη και το νομό και, βέβαια, πόρους και θέσεις εργασίας από την τοπική οικονομία.

 

 

Η νέα διοίκηση του ΟΛΚ, που πριν λίγες ημέρες τοποθέτησε η Νέα Δημοκρατία, μετά τις εξελίξεις αυτές είναι κατάφωρα έκθετη και προφανώς υπόλογη στην κοινωνία της Καβάλας.

 

 

Οφείλουμε όλοι να αντιταχθούμε σε τέτοιες αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που υποβαθμίζουν την Καβάλα και θέτουν σε κίνδυνο την αναπτυξιακή της προοπτική. 

Καβάλα 14/11/2019

Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ

Καβάλας