Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες έρευνα για τις απόψεις των κατοίκων της Καβάλας σχετικά με τον τουρισμό και τις επιπτώσεις που αυτός έχει στην τοπική οικονομία και κοινωνία. 

 

Πρόκειται για μια έρευνα που διεξάγεται ηλεκτρονικά, στο πλαίσιο της πτυχιακής εργασίας της Ελένης Μαρουφίδου, από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του πρώην ΤΕΙ Καβάλας (νυν Διεθνούς Πανεπιστημίου). 

 

Στην έρευνα οι ερωτώμενοι καλούνται να απαντήσουν στο αν ο τουρισμός επηρεάζει ή όχι το επάγγελμά τους, για τα οφέλη και τις αρνητικές συνέπειες του τουρισμού στην περιοχή, για την επιρροή στην τοπική οικονομία, την ψυχαγωγία, την ποιότητα ζωής, την απασχόληση κλπ, για τον σχεδιασμό και τις δράσεις των τοπικών φορέων αλλά και το βαθμό προσωπικής επιρροής του κάθε πολίτη στις αποφάσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό. 

 

Η έρευνα καταγράφει επίσης απόψεις για επίκαιρα ζητήματα, όπως το αν θα έπρεπε να τεθούν περιορισμοί για να ελεγχθεί το μέγεθος του τουρισμού, για θέματα φορολογίας, απορριμμάτων και περιβάλλοντος, τιμών ακινήτων, εγκληματικότητας, κυκλοφοριακού κ.α. 

 

Μπορείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα πατώντας ΕΔΩ