Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου στον Λιμένα από τις σειρήνες των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και των οχημάτων της Πυροσβεστικής. Όσοι δεν γνώριζαν, νόμισαν ότι κάτι πολύ σοβαρό συνέβη. 

 

Οι σειρήνες όμως ήταν για καλό. Επρόκειτο για προγραμματισμένη άσκηση σεισμού που πραγματοποίησε το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Λιμένα. Όπως αναφέρουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, Χάρης Θεοχαρίδης και Αρετή Κώτση αντίστοιχα, «το σενάριο προέβλεπε ΄άσκηση προστασίας’ κατά τη διάρκεια του σεισμού, εκκένωση κτιρίου από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας, απεγκλωβισμό μαθητών από εκπαιδευτικούς και κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος Θάσου καθώς και παροχή πρώτων Βοηθειών σε ‘λιποθυμικό επεισόδιο’ μαθητών αρχικά από εκπαιδευτικούς και μετά από κλιμάκιο του ΕΚΑΒ γιατρών του Κέντρου Υγείας Πρίνου».

 

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ 
 

 

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στις 9.20 το πρωί της Πέμπτης και εντάσσεται στο πλαίσιο του «Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα».  

 

Οι διευθυντές των δύο σχολείων αναφέρουν σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και τον Διοικητή του κ. Κοντογεωργίου όπως και το αντίστοιχο κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θάσου κ. Αγγελόπουλο για την πρόθυμη συνδρομή τους στην υλοποίηση του σεναρίου της άσκησης».

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ