Ο Δήμος Δράμας, ως βασικός φορέας τουριστικής προβολής της περιοχής, ανέλαβε ενεργό ρόλο στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος μέσα από την υλοποίηση ολοκληρωμένων δράσεων προώθησης και προβολής.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη ενημερωτική εκδήλωση που  αφορά την Τουριστική προβολή του Δήμος Δράμας αλλά και της ευρύτερης περιοχής στο Βερολίνο στη Γερμανίας στις 27 και 28 Μαρτίου.

Η αποστολή του Δήμου Δράμας επισκέφτηκε τον οργανισμό “Visit Berlin” - Οργανισμός Τουρισμού Βερολίνου, όπου πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή τεχνογνωσίας, σκέψεων και προτάσεων με τους εκεί φορείς σε ότι αφορά την προώθηση και την τουριστική προβολή.

Στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένο συνεδριακό χώρο πραγματοποιήθηκε με την παρουσία εκπροσώπων του φορέα της Ελληνο-Γερμανική συνεργασίας, της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου και πλήθους Δημοσιογράφων τουριστικού ρεπορτάζ, τουριστικών πρακτόρων και εμπλεκόμενων με τον τουρισμό επαγγελματιών, παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Δράμας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την παρουσίαση και συζήτηση που ακολούθησε με τους φορείς, διανεμήθηκε σε έντυπη αλλά και ηλεκτρονική μορφή (usb, DVD) προωθητικό υλικό που αφορά την τουριστική προβολή της περιοχής μας.

Η πρώτη επίσκεψη τουριστικής προβολής του τόπου μας αποκόμισε θετικότατες εντυπώσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Γερμανικής πλευράς, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να προωθήσουν τουριστικά την περιοχή μας από τα μέσα τα οποία εκπροσωπούν (Τουριστικά Γραφεία, εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικά κτλ) καθώς και να την επισκεφτούν στο άμεσο μέλλον.