Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας υλοποιεί πρόγραμμα Erasmus+ (2019-1-EL01-ΚΑ201-062913), που χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ με διάρκεια δύο (2) ετών (2019-2021). Πρόκειται για μια στρατηγική σύμπραξη σχολικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών, Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Τουρκίας

 

Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Singing and Making Melody in your Heart”.

 

Το Πρόγραμμα είναι Καλλιτεχνικού και Μουσικολογικού χαρακτήρα. Οι βασικές δράσεις του είναι πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκθέσεις (ζωγραφικής και γλυπτικής), συναυλίες, επιμορφωτικά προγράμματα, διαλέξεις προς καθηγητές, μαθητές και το ευρύτερο κοινό, εστιασμένες όχι μόνο στη Μουσική Τέχνη, αλλά γενικότερα στην Ιστορία, τη Φιλοσοφία, τη Θρησκευτική Παράδοση κ.λπ. 

 

Συνεπώς πρόκειται για ένα Πρόγραμμα με βασικό άξονα τη Μουσική και ευρύτερα την τέχνη το οποίο αποτελεί καινοτόμο δράση και πρόσθετα συναποτελεί την καλύτερη και απλούστερη διεθνή γλώσσα.

 

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στη Γρανάδα της Ισπανίας από τις 14 έως τις 18 Οκτωβρίου 2019, όπου τέθηκαν οι στόχοι του προγράμματος, οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες των διεθνικών συναντήσεων και δρομολογήθηκαν οι δράσεις του κάθε εταίρου.

 

Πιο συγκεκριμένα:

 

  • Ιανουάριος 2020 - Τουρκία: Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο: «Ανακαλύπτοντας τις ρίζες του πολιτισμού της Ευρώπης διαμέσου της Μουσικής Τέχνης»

 

  • Μάιος 2020 - Καβάλα: Φεστιβάλ με τίτλο: “Singing and Making Melody in your Heart” αφιερωμένο κυρίως στη λατρευτική μουσική, με ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ημερίδες, διαλέξεις, συναυλίες κ.λπ.

 

  • Νοέμβριος 2020 - Τρίκαλα: Εικαστική αποτύπωση - δημιουργία εικόνας (-ων) μορφών που παραπέμπουν σε «Αγγέλους» με την ευρεία έννοια της λέξης.

 

  • Μάρτιος 2021 - Ιταλία: Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος, ο Απόστολος της Ευρώπης»

 

  • Μάιος 2021 - Πορτογαλία: Αξιολόγηση και αποτίμηση του προγράμματος.

 

 

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Κακάρας