Σε ένα πολυπληθές κοινό ελλήνων και ινδών επιχειρηματιών και στα πλαίσια του επιχειρηματικού forum που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης  μίλησε χθες ως η βασική ομιλήτρια, η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. 

 

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε  ο υφυπουργός Εσωτερικών  Θεόδωρος Καράογλου ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ  , την οποία χαρακτήρισε πρότυπο λειτουργίας δημοτικής επιχείρησης στην Ελλάδα και συνεχάρη την διοίκηση της επιχείρησης για την καινοτομία και την εξωστρέφεια που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια καθιστώντας την Καβάλα σήμερα leader στην προσέγγιση της αγοράς της Ινδίας,  μιας χώρας η οποία είναι η 5η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη. 

 

 

Ενδεικτικό της σημασίας της συγκεκριμένης εκδήλωσης αποτελεί η παρουσία του προέδρου της Εταιρίας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece , του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης , της αρμόδιας Αντιδημάρχου για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και του προέδρου της ΔΕΘ Αναστάσιου Τζήκα  με τον οποίο η κ. Ιωσηφίδου συζήτησε εκ νέου την προοπτική της δημιουργίας διεθνούς εκθέσεως στην Καβάλα με θέμα τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό. 

 

 

Στην ομιλία της η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία της έρευνας για την ινδική αγορά που είχε πραγματοποιήσει η επιχείρηση το 2015 και αναφέρονται στο σχέδιο τουριστικής προβολής του έτους 2016, ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τις μετέπειτα ενέργειες της επιχείρησης καθώς και τις  συνεργασίες και τις ανταλλαγές που υπήρξαν μέχρι σήμερα , αναλύοντας ταυτόχρονα όλες τις ευκαιρίες αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζει η συγκεκριμένη αγορά καθώς και την επιρροή που ασκεί στο λαό αυτό η αναφορά στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου , χαρακτηρίζοντας τον ως ένα ισχυρό Brand Name που μπορεί να ξεκλειδώσει την αγορά αυτή. 

 

 

Μετά το πέρας της ομιλίας της  η κ. Ιωσηφίδου δέχθηκε πλήθος  ερωτήσεων από τους παριστάμενους επιχειρηματίες που αφορούσαν τους τρόπους και τις δυσκολίες προσέγγισης της ινδικής αγοράς, αλλά επίσης και θέματα που αφορούν τις εμπορικές συμβάσεις και την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων τους στην Ινδία. Τέλος και με την ευκαιρία της ανακήρυξης της Ινδίας ως τιμώμενης χώρας στην φετινή ΔΕΘ προτάθηκε στην πρόεδρο της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ η Καβάλα να φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση των Ινδικών Καλλιστείων, μια διοργάνωση που παρακολουθούν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι και γίνεται τα τελευταία χρόνια εκτός των συνόρων της χώρας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ