Υπουργείο Τουρισμού

Στο 1ο Φόρουμ για την Αν. Μακεδονία - Θράκη «1st EAST MACEDONIA & THRACE FORUM» συμμετείχε ως ομιλήτρια η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. 

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, ανέφερε πως ο τουρισμός εμφάνισε δυναμική στην Ελλάδα το 2022, τονίζοντας πως υπάρχουν θετικές προβλέψεις για περαιτέρω ανάπτυξή του και το 2023.

Σύγχυση επικρατεί για το αν τελικά το υπουργείο Τουρισμού συμφώνησε ή όχι με τη Σερβία την καθιέρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

 

Με σχέδιο ειδικής προβολής για τη Χαλκιδική και για τις τουριστικές περιοχές που επλήγησαν από την πανδημία με τα περιοριστικά μέτρα αυτό το καλοκαίρι επιχειρεί το Υπουργείο Τουρισμού να αναπληρώσει τα σπασμένα της φετινής περιόδου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Χάρη Θεοχάρη.

Άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 29/06/2020 η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους».

 

Τα ξενοδοχεία καραντίνας τα οποία ορίζονται με υπουργική απόφαση ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού.

Λίστα με 29 χώρες με τις οποίες η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα τις επόμενες ημέρες ώστε να υποδεχθεί επισκέπτες, έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Τουρισμού. 

 

Ο Βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. Η συνάντηση αυτή έγινε, κατόπιν των σχετικών τηλε-διασκέψεων, σε συνέχεια των ενεργειών του Βουλευτή προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικά η τουριστική προβολή της Π.Ε. Καβάλας, και ιδιαιτέρως της Θάσου,

«Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους» επισημαίνει σε σημερινή δήλωση του ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής

Το σχέδιο για την σταδιακή και έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα και τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφάλεια όλων, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Μια θετική έκπληξη για την Καβάλα και τη Θάσο και τις πιθανές τουριστικές επενδύσεις κρύβει ένα νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή, μετά την περίοδο διαβούλευσης που άρχισε χθες Δευτέρα 24/2/2020. 

Εντολή, για εντατικοποίηση των ελέγχων σε κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, έδωσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης   

Την εμπιστοσύνη της TU Iστην Ελλάδα ως προορισμό εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της τουριστικής εταιρίας Fritz Joussen στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο γραφείο του νέου υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη. 

Αύξηση τουριστικών αφίξεων και εισπράξεων σημειώνεται στην χώρα μας τους πρώτους μήνες του 2019 έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2018, με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται για ακόμα μία χρονιά στους πλέον περιζήτητους προορισμούς παγκοσμίως

Τη νέα καμπάνια επικοινωνίας και προβολής της Ελλάδας στις αγορές του κόσμου, παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 20 Φεβρουαριου σε ειδική εκδήλωση η Marketing Greece, η εταιρία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουρι

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δήμου στην διεκδίκηση του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2019».