υπεραστικό ΚΤΕΛ

Από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας η κίνηση άρχισε με τους φοιτητές να φεύγουν ή να έρχονται στον τόπο τους, ενώ υπάρχει κίνηση και από άτομα που επισκέπτονται την περιοχή.

«Κρατάμε τα δρομολόγια με νύχια και με δόντια», λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας Κώστας Πανταζής. «Δεν έχει αλλάξει κάτι στην επιβατική κίνηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ έχει αλλάξει μόνο η πληρότητα που είναι πλέον στο 100%», συμπληρώνει. 

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τροποποιεί τα δρομολόγια του μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου.

Μειωμένη είναι η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό και νομό, είπε μιλώντας στον KavalaNews 102.8  ο πρόεδρος Κώστας Πανταζής. 

Μετά και το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης τα δρομολόγια από την Τρίτη (16/3) τροποποιούνται.

 

Αναλυτικά: 

 

Συνάντηση με τους προέδρους του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας είχε το πρωί της Δευτέρας (8/2) ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης. Αφορμή για τη σύσκεψη ήταν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν κατά την εκτέλεση μαθητικών δρομολογίων. 

Ο Βουλευτής  Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης,  πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, το οποίο αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας, λόγω της μείωσης των δρομολογίων, συνεπεία του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών. 

Το kavalanews τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων από εργαζόμενους που διαμένουν μόνιμα στο νομό Ξάνθης και εργάζονται στο νομό Καβάλας οι οποίοι από την ημέρα που η χώρα τέθηκε σε ολικό lockdown ζουν έναν Γολγοθά

Με επτά δρομολόγια θα εκτελείται από το υπεραστικό ΚΤΕΛ η γραμμή Καβάλα-Θεσσαλονίκη, ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα και ασφαλέστερα το επιβατικό κοινό και όλα θα διέρχονται από την Ελευθερούπολη.

Στην προσωρινή διακοπή των δρομολογίων από και προς τις Σέρρες αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας. Η απόφαση έχει να κάνει  με το lockdown στο οποίο τέθηκε από σήμερα ο νομός Σερρών λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Έντονη κριτική στον δήμο Θάσου και την περιφέρεια ΑΜΘ ασκεί ο πρώην δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ με αφορμή την είδηση ότι δεν θα πραγματοποιούνται τα μαθητικά δρομολόγια στο νησί. Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηεμμανουήλ αναφέρει: 

Αρχίζουν αύριο Δευτέρα 11 Μαϊου τα μαθήματα για την τρίτη τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Ωστόσο το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν θα πραγματοποιήσει τα καθιερωμένα μαθητικά δρομολόγια στη Θάσο προκειμένου οι μαθητές από τις απομακρυσμένες περιοχές να μπορέσουν να μεταβούν στις σχολικές τους μονάδες.

Κλειστό θα παραμένει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τις αργίες και τις Κυριακές, όπως και την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, καθώς όπως αποαφσίστηκε από τη διοίκηση δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο.

Ελάχιστα οχήματα του υπεραστικού ΚΤΕΛ βρίσκονται πλέον στους δρόμους και η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχιστεί.

Την αναστολή κι άλλων δρομολογίων από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 αποφάσισε η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, με σκοπό την πρόληψη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.  

Πολύ πριν εμφανιστούν οι εταιρίες κούριερ και πριν επικρατήσουν στην καθημερινότητα των ταχυδρομικών υπηρεσιών, υπήρχε πάντα ένας τρόπος για τους Καβαλιώτες να στέλνουν δέματα στα παιδιά τους, σε φ

Η στήριξη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας στην Π.Α.Ε. Α.Ο. Καβάλα 1965 είναι πλέον δεδομένη και τέθηκε επί τάπητος έμπρακτα νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Οκτωβρίου στην συνάντηση των εκπροσώπων της διοίκησης του, με τους αντίστοιχους της ομάδας σε μία λιτή αλλά πολύ ουσιαστική συνύπαρξη.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας θα ήθελαν με την παρούσα επιστολή να σας εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες για τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών μας καθώς και των συνοδών καθηγητών τους στη Χρυσούπολη την Πέμπτη 31 Απριλίου 2016 για την παρουσίαση της μουσικοθεατρικής μας παράστασης στα δημοτικά σχολεία της περιοχής

Στο λιμάνι της Καβάλας αποβιβάστηκαν 450 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι κατέφθασαν από τη Μυτιλήνη με το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος». Στη συνέχεια  μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη με το υπεραστικό ΚΤΕΛ και από εκεί θα κατευθυνθούν με διάφορα μέσα, προς τη διασυνοριακή φύλαξη Ελλάδας – Σκοπίων

Τον σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας στο κέντρο της πόλης κατέκλυσαν και αυτή την Κυριακή -  επόμενη ημέρα του 15Αυγουστου -  Σύριοι πρόσφυγες με προορισμό τη Θεσσαλονίκη