Ο Βουλευτής  Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης,  πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, το οποίο αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας, λόγω της μείωσης των δρομολογίων, συνεπεία του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών. 

 

Παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέτοχοι και εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσουν όρθια την επιχείρηση, αλλά και για να εξυπηρετήσουν ειδικά το μαθητικό κοινό, κατά τη διάρκεια μεταφοράς του οποίου δημιουργείται συχνά συνωστισμός, ειδικά στα δρομολόγια  της αποχώρησης των μαθητών από τα σχολεία.

 

Προς αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, ζητήθηκε να προχωρήσουν οι εκπαιδευτικές μονάδες σε καλύτερο προγραμματισμό, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

 

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το θέμα της κρατικής ενίσχυσης όλων των ΚΤΕΛ της χώρας, η οποία ωστόσο έχει καθυστερήσει. Ο Βουλευτής δήλωσε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς στην Αθήνα, προκειμένου να τους εκθέσει τα διάφορα προβλήματα  και κυρίως να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης που θα δώσει ανάσα ζωής στις επιχειρήσεις ΚΤΕΛ σε όλη την χώρα. 

 

Εκτός των άλλων, συζητήθηκε και το θέμα των μαθητικών εισιτήριων από πλευράς Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, για το οποίο ο Γιάννης Πασχαλίδης θα έχει άμεση επαφή και σχετική ενημέρωση από την τοπική διοίκηση της Περιφέρειας στην Καβάλα.

 

(δελτίο Τύπου)