​​​​​​​

 

 

 

 

Με κεντρικό ερώτημα «Τι σημαίνει η αποθήκευση CO2 για τη θάλασσα, την περιοχή και το μέλλον μας;», ο Νησιωτικός Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Θάσου και η Πρωτοβουλία «Kavala STOP CO2» διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 18:30, στο Καφέ «ΕΔΕΜ» στη Νέα Πέραμο.

 

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η σφαιρική ενημέρωση των πολιτών και των τοπικών φορέων σχετικά με τις παραμέτρους και τις πιθανές επιπτώσεις του συγκεκριμένου έργου στην ευρύτερη περιοχή.

 

Τις εισηγήσεις τους θα παρουσιάσουν οι:

  • Γαβριήλ Παπασαράντης, Μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νηρίδων.

  • Λάζαρος Βασιλειάδης, Δρ. Πολιτικός Μηχανικός και πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας (ΤΕΕ ΑΜ).

 

Όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται στον ενημερωτικό χάρτη της διοργάνωσης, ο σχεδιαζόμενος χώρος αποθήκευσης, ο οποίος συνδέεται με αγωγό 20 χιλιομέτρων με τις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean, βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές και δημοφιλείς παραλίες. Συγκεκριμένα, η απόσταση υπολογίζεται σε λιγότερο από 4 χιλιόμετρα από τους Αμμόλοφους, λιγότερο από 3,5 χιλιόμετρα από τον Πρίνο, κάτω από 11 χιλιόμετρα από τη Νέα Πέραμο και κάτω από 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας.