ενημέρωση

Μια ακόμη δράση προαγωγής της υγείας πραγματοποίησαν οι εθελοντές του παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου Καβάλας.

Ημερίδα για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας στην αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης.

Δημοτικά σχολεία επισκέφθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου «Νώε», για να ενημερώσει τα παιδιά για τα αδέσποτα.

Προγραμματισμένες ενημερωτικές διαλέξεις από αστυνομικούς με θέμα την προστασία των πολιτών από απάτες, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παιδαγωγική Παιδιατρική Εσπερίδα Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Καβάλας διοργανώνει το ΝΠΔΔ "Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη- Προσχολική Αγωγή Καβάλας".

Ενημερωτική διάλεξη για την Οστρεοαρθρίτιδα διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο της Λέσχης Ποντίων Ν.Καβάλας.

Ενημέρωση για τη σπουδαιότητα του να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών διοργανώνει ο Σύλλογος κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας μαζί με το δήμο Παγγαίου.
 

Ο Ιατρικός Σύλλογος  συνεχίζει την προσπάθεια ενίσχυσης εμβολιασμού, του ισχυρού όπλου, εναντίον του κορονοϊού Sars-Cov-2 διοργανώνοντας  διαδικτυακές ενημερωτικές διαλέξεις σε γονείς μαθητριών/μαθητών Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας την Τετάρτη 1/12/2021 και ώρα 6.00 μ.μ.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την οδική ασφάλεια και κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τον διαδικτυακό και σχολικό εκφοβισμό, την πρόληψη των ναρκωτικών, την ενδοοικογενειακή βία, καθώς επίσης ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

Σε αυτές τις εκλογές οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα (π.χ. 123Α, 123Β). Στο Α ψηφίζουν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Περιφέρεια και στο Β για τον Δήμο και την Κοινότητα

Δωρεάν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και των επαγγελματιών υγείας, με τίτλο «Ρευματικά Νοσήματα και Χρόνιος Πόνος: Θεραπευτικές Επιλογές, Αντιμετώπιση Ανεπιθύμητων Ενεργειών – Κίτρινη Κάρτα» οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α)

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενόψει Πάσχα και για μία ακόμη χρονιά, ενημερώνει τα παιδιά τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από ανήλικους.

Παρουσιάστηκε ο Β΄ Κύκλος του προγράμματος «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» που διαχειρίζεται η ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας  (ΓΓΕΤ) και εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ για τη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash Radio 99,4 και στο δημοσιογράφο Θ. Παπαδόπουλο έδωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης)

Με την προεδρία της Δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα, συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Καβάλας, με στόχο τον σχεδιασμό και τις δράσεις, για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε  την συζήτηση που εξελίσσεται για την συμφωνία των Πρεσπών καθώς  και τις εξελίξεις στο Τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

Ενημερωτική εξόρμηση σε καφενεία και ΚΑΠΗ κάνει η αστυνομία σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, προκειμένου να ενημερώσει τους ηλικιωμένους για τους τρόπους αυτοπροστασίας τους και για το πως

Σε έντονο κλίμα κυμάνθηκε η συζήτηση του πρώτου τακτικού θέματος με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργο Γραμμένο να διακόπτει την συνεδρίαση και να αποσύρει το θέμα μετά από σειρά εντάσεων μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Επτά τοπικές μονάδες υγείας θα πρέπει να δημιουργηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ώστε να θεωρηθεί επαρκής ο αριθμός των ιατρών που θα καλύπτει την Πρωτοβάθμια περίθαλψη των κατοίκων της Καβ