Ενημερωτική εξόρμηση σε καφενεία και ΚΑΠΗ κάνει η αστυνομία σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, προκειμένου να ενημερώσει τους ηλικιωμένους για τους τρόπους αυτοπροστασίας τους και για το πως να μην πέσουν θύματα απάτης από επιτήδειους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο που μοιράζει με τις σημαντικές πληροφορίες. 

 

Στη σχετική ανακοίνωση, η Αστυνομία αναφέρει:

 

Η Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την προστασία του κοινωνικού συνόλου από εγκληματικές συμπεριφορές, ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες και κυρίως τους ηλικιωμένους, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν, ώστε να προστατεύονται από τους επιτήδειους.

 

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από τις αρχές του έτους (2019) πραγματοποίησαν ενημερωτικές διαλέξεις και διένειμαν φυλλάδια με σχετικές συμβουλές, σε διάφορους χώρους όπου συγκεντρώνονται ηλικιωμένα κυρίως άτομα στην περιφέρειά μας (Κ.Α.Π.Η., Πολιτιστικά - Πνευματικά Κέντρα, καφενεία κ.λ.π.).

 

Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν από καταρτισμένο αστυνομικό προσωπικό των υφιστάμενων Διευθύνσεων Αστυνομίας, το οποίο ενημέρωσε αναλυτικά τους πολίτες, σχετικά με τον τρόπο δράσης των επιτήδειων, καθώς και για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν προκειμένου να προστατευτούν.

 

Στη διανομή των φυλλαδίων, πέραν των Τμημάτων Τάξης και Ασφάλειας, συνέβαλαν καθοριστικά οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, οι Τοπικοί Αστυνόμοι και οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς, μέσα από την καθημερινή τους επαφή με πολίτες των πόλεων και των απομακρυσμένων περιοχών της περιφέρειάς μας.

 

Επισημαίνεται ότι η προστασία και ενημέρωση των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, όπως οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία.

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συνεχίσει να είναι αρωγός και να πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους Φορείς της περιοχής, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.