Μια ξεχωριστή δράση κοινωνικής προσφοράς διοργανώνει το Τοπικό Τμήμα Καβάλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας, το διήμερο 16 και 17 Μαΐου 2026, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

 

Η εκδήλωση με τίτλο «Μια Νύχτα στο Μουσείο – Κοιμάμαι για το Make-A-Wish» δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία διανυκτέρευσης μέσα στο μουσείο, συνδυάζοντας τη γνώση, τη φαντασία και την προσφορά.

 

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη του οργανισμού Make-A-Wish Ελλάδος (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), που πραγματοποιεί ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες, προσφέροντάς τους δύναμη και ελπίδα. Μέσα από τη δράση, οι διοργανωτές επιδιώκουν να ευαισθητοποιήσουν την τοπική κοινωνία και να ενισχύσουν το σημαντικό έργο του οργανισμού.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες, παιχνίδια και μια διαφορετική εμπειρία γνωριμίας με τον χώρο του μουσείου, σε ένα ασφαλές και παιδαγωγικό περιβάλλον για τα παιδιά.

 

Η ανταπόκριση του κοινού είναι ήδη μεγάλη, καθώς σύμφωνα με τους διοργανωτές έχουν απομείνει μόλις τρεις διαθέσιμες θέσεις συμμετοχής.

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6955 684 324.