λαϊκές αγορές

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, με τους δύο άντρες να συζητούν για τα προβλήματα της Ιχθυόσκαλας Καβάλας καθώς και των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών.

Ταυτοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας τα στοιχεία τριών αλλοδαπών γυναικών και τριών αλλοδαπών ανδρών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ μόνο, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης, θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του ότι, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά τις λαϊκές αγορές, βρίσκεται σε συνεχείς επαφές και διεργασίες τόσο με τους εκπροσώπους των Παραγωγών και των Εμπόρων των Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Καβάλας όσο και με τους αρμόδιους του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. 

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ισόγειο της πρώην Νομαρχίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών στο Νομό Καβάλας. Αντιδρούν για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές που θα αφήσει όπως λένε στην ανεργία μεγάλο μέρος του κλάδου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ισόγειο της πρώην Νομαρχίας διοργανώνουν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών στο Νομό Καβάλας. Αντιδρούν για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές που θα αφήσει όπως λένε στην ανεργία μεγάλο μέρος του κλάδου. 

«Η επιμονή της Κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, παρά τις καθολικές  αντιδράσεις των

Η θέση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Καβάλας στον επικείμενο νέο κανονισμό λειτουργιάς της λαϊκής αγοράς σχετικά με τα μέτρα των πάγκων των Εμπόρων τροφίμων και των Παραγωγών, είναι ο σεβασμός στην έως τώρα αρμονική λειτουργία αυτής.

Την αντίδρασή του εκφράζει το ΚΚΕ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης των λαϊκών αγορών.

Με μαύρες σημαίες στους πάγκους υποδέχονται τους καταναλωτές οι πωλητές στις λαϊκές αγορές της Καβάλας. Διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές το οποίο είναι σε διαβούλευση και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. 

Με μαύρες σημαίες υποδέχτηκαν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου τους καταναλωτές οι πωλητές της Λαϊκής Αγοράς στην Καβάλα τις οποίες είχαν τοποθετήσει ψηλά στους πάγκους τους. 

"Μετά τον «Θάνατο του Εμποράκου», η κυβέρνηση προχωρά στον αφανισμό των παραγωγών και μικροπωλητών των λαϊκών αγορών. Εμπαίζοντας τους εκπροσώπους των παραγωγών, επαναφέρει στα μουλωχτά το νομοσχέδιο-έκτρωμα που εκχωρεί τις λαϊκές αγορές στα μεγάλα συμφέροντα", τονίζει σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. 

Με αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έφερε στην Βουλή το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πωλητές των Λαϊκών Αγορών.