Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ισόγειο της πρώην Νομαρχίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το πρωί οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών στο Νομό Καβάλας. Αντιδρούν για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις λαϊκές αγορές που θα αφήσει όπως λένε στην ανεργία μεγάλο μέρος του κλάδου. 

 

Υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι το σχέδιο νόμου ευνοεί τη μετατροπή των αδειών παραγωγού σε άδειες πωλητή, εκτοπίζοντας τους αγρότες-καλλιεργητές και μετατρέποντας τις λαϊκές αγορές σε αμιγώς εμπορικές.

 

"Υπάρχουν δύο νομοσχέδια ένα φανερό κι ένα κρυφό. Το ένα πάει στη Βουλή προς ψήφιση και το άλλο που κανείς δεν γνωρίζει τι αναφέρει", είπε στον KavalaNews 102,8 o πρόεδρος μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών, Σωτήρης Ιωαννίδης. 

 

Τόνισε επίσης, "δεν ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον καθώς με το παρόν νομοσχέδιο όλες οι αλλαγές θα γίνονται στο εξής με μια απλή υπουργική απόφαση δεν θα ερωτώμαστε πλέον για τίποτα.

 

Οι παλιοί πωλητές θα πρέπει να θεωρούν την άδεια τους κάθε πέντε χρόνια και για να γίνει αυτό χρειάζεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Το θεωρείτε σωστό αυτό εν μέσω πανδημίας με τις συνθήκες που επικρατούν στην οικονομία να μας ζητάνε ενημερότητα;" 

 

Ο κ. Ιωαννίδης εξήγησε επίσης όσων αφορά στις νέες που θα προκηρυχθούν θα έχει περισσότερα μόρια όποιος έχει πτυχίο ή είναι από 19 έως 30 ετών ή είναι άνεργος. Εμείς οι πωλητές που είμαστε τόσα χρόνια σε αυτό το επάγγελμα τι θα κάνουμε; άνεργοι θα μείνουμε;", αναρωτήθηκε. 

 

"Εμείς θέλουμε κάποια άρθρα να αποσυρθούν τελείως. Δεν γίνεται να μετατρέπεις τον παραγωγό σε έμπορο θα χαθεί η ισορροπία. Η αγορά θέλει και τους παραγωγούς και του εμπόρους", είπε τέλος ο κ. Ιωαννίδης

 

Ακούστε τι είπε ο κ. Σωτήρης Ιωαννίδης στον KavalaNews 102,8