γρίπη

Από την αρχή της επιτήρησης της γρίπης έχουν νοσηλευθεί 85 άτομα με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη σε ΜΕΘ, 84 (99%) με γρίπη τύπου Α και ένα (1%) με γρίπη τύπου Β και καταγράφηκαν 25 θάνατοι από γρίπη.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει σε χιλιάδες γονείς η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά τις γιορτές εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κoρωνοϊού αλλά και γρίπης που παρατηρείται στη χώρα μας.

Να εμβολιαστούν με τα εμβόλια της Γρίπης και του COVID-19 ζήτησε από τις ευπαθείς ομάδες και όσους είναι άνω των 60 ετών, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη, ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Καβάλας Χρήστος Παπαδόπουλος. 

Την καταχώριση, χωρίς την προσμέτρηση, των απουσιών έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 202

Βρισκόμαστε στη μέση του χειμώνα και σύμφωνα με όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα έχουμε έξαρση των αναπνευστικών ιώσεων στα παιδιά.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η Ματίνα Παγώνη για την έξαρση των ιώσεων στη χώρα μας. Η έξαρση της γρίπης θα έρθει μετά τις 25 με 30 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την ίδια. 

Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ακόμα και την ίδια ημέρα με άλλα εμβόλια, ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασ

Εγκύκλιος με θέμα «Oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης στις Σχολικές Μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες» εκδόθηκε σήμερα και απεστάλη στα σχολεία όλης της χώρας

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις σχολικές μονάδες όλης της χώρας εγκύκλιο με την οποία οι απουσίες των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, 

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ένας 65χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου προσβεβλημένος από τον ιό της γρίπης Η1Ν1. 

Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία της Εποχικής Γρίπης στην Ελλάδα 2018-2019, πραγματοποιήθηκε σήμερα 31 Ιανουαρίου 2019, στο Υπουργείο Υγείας υπό τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Ι. Μπασκόζο, με τη συμμετοχή ομάδας επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και εμπειρογνωμόνων από αρμόδιους φορείς.

Το πρώτο κρούσμα θύματος του ιού H1N1 της γρίπης επιβεβαιώθηκε στην Καβάλα. Πρόκειται για μία γυναίκα 60 ετών που νοσηλευόταν για αρκετό διάστημα στην Εντατική του νοσοκομείου.

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από την Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνονται τα εξής:

 

       Σύμφωνα με τα δεδομένα της επιτήρησης της εποχική γρίπης στην Ελλάδα αναμένεται ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης θα έχει αυξητική τάση τις επόμενες εβδομάδες.