ΕΣΥ

Την αντίθεση του με τον τρόπο που λειτουργεί το μέτρο των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία τόνισε σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ Καβάλας, αναφέροντας όμως πως δεν διαφωνεί με τον θεσμό των απογευματινών χειρουργείων γενικά, όμως είναι διαφορετικό να κάνεις απογευματινά χειρουργεία με συμβολικό εισιτήριο και διαφορετικό να πληρώνεις από την τσέπη σου έως 2.000 ευρώ, όπως τονίζει.

Ετοιμοπόλεμοι δηλώνουν οι γιατροί των δημόσιων δομών της χώρας μας έπειτα από τις δηλώσεις της αναπληρώτρια υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη η οποία την πρόσφατη συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα δώσει 100-150.000 μισθό και απαλλαγή από φόρους σε γιατρούς που θα θελήσουν να επαναπατριστούν από Αγγλία και Κύπρο.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Καβάλας συμμετέχει στην δίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 18/10/23.

Το βράδυ της Δευτέρας 3 Απριλίου στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου σεμιναρίου συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» διοργανώθηκε τιμητική εκδήλωση για τους αποχωρήσαντες διευθυντές του νοσοκομείου. 

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Υγεία.

Η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, σε ανακοίνωση της τονίζει τα σημαντικότερα σημεία, από την ομιλία της στη Βουλή, όπου ανέφερε πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης κατεδαφίζει το ΕΣΥ και τη Δημόσια Υγεία.

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των γιατρών κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πότε θα επιστρέψουν στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που ήταν σε αναστολή, από πότε και πόσα αναδρομικά αναμένεται να λάβουν σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Παρά τις αντιδράσεις, το νομοσχέδιο Γκάγκα έλαβε τελικά το πράσινο φως αφού κατατέθηκε αργά χθες βράδυ στη Βουλή ως έχει χωρίς αλλαγές.

Μερικώς ιδιωτικό με πληρωμές από την τσέπη των πολιτών φαίνεται ότι γίνεται πλέον το μέχρι σήμερα δωρεάν ΕΣΥ.

Κοινές προτάσεις στο σχέδιο νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κατέθεσαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 

Προτάσεις για διασφαλίζουν έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη στον τόπο κατοικίας τους για όλους τους πολίτε

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει την προσπάθεια απαξίωσης του ΕΣΥ, αναφέρει σε σχόλιό της για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή του Υπουργείου Εσωτερικών και αφορά στη μονιμότητα στο ΕΣΥ, η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου. 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να απογυμνώνει και να απαξιώνει το δημόσιο σύστημα Υγείας στην Καβάλα, ανοίγοντας το δρόμο στους ιδ

Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί, από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Η πίεση στο ΕΣΥ εξαιτίας της πανδημίας εδώ και δύο χρόνια είναι δεδομένη και η ανάγκη στήριξης του προσωπικού του ΕΣΥ απολύτως αναγκαία.

Την αισιοδοξία του για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και την αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξέφρασε μιλώντας στον KavalaNews 102.8 ο πνευμονολόγος και Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αλέξης Πολίτης. 

Για την κατάσταση που βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την πίεση που δέχεται αλλά και «τη σύναψη σύμβασης με ιδιωτική κλινική, η οποία θα "νοικιάζει" στο Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλευτές» αναφέρετα

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) παρουσιάζει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας,, στις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης 2 Μαρτίου

 

Δύο βουλευτές της ΝΔ ο Χρήστος Κέλλας (Λάρισα) και ο Κώστας Μπλούχος (Δράμα) καθώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης (Λάρισα) αποφάσισαν να ριχτούν στη μάχη κατά της πανδημίας με την ιατρική τους όμως ιδιότητα. 

 

Είναι γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανταποκρίθηκε επάξια και με αυταπάρνηση στη διαχείριση της πανδημίας του COVID-19, τόσο κατά την πρώτη φάση της, όσο και σήμερα που διανύουμε το δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα της. 

 

Πέντε ερωτήματα προς τον βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριο Λαζαρίδη, θέτει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής.

 

γράφει ο 

Παύλος Πολάκης*

 

 

 

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

ΤΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

 

Την Καβάλα επισκέπτεται την Παρασκευή 6 Μαρτίου ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, βουλευτής σήμερα και τομεάρχης Υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.