αντιγριπικός εμβολιασμός

Από σήμερα 19 Δεκεμβρίου 2022 ο εμβολιασμός κατά της γρίπης για το 2022-2023 θα εκτελείται στα φαρμακεία χωρίς να είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής συνταγής για κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η γρίπη είναι μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού συστήματος που προκαλείται από τον ιό της γρίπης και μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρή νόσο.

Ανάρπαστες έχουν γίνει αυτές τις ημέρες στα φαρμακεία οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την ίδια ώρα που παραμένουν άδεια τα ράφια από αντιγριπικά εμβόλια. 

 

Ανάρπαστα έγιναν φέτος τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία, με τον πληθυσμό να μεριμνά από νωρίς για τον εμβολιασμό του προκειμένου να θωρακιστεί από τη γρίπη. Ωστόσο τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί και υπάρχουν πολίτες ανάμεσα τους ευπαθείς ομάδες που έμειναν ανεμβολίαστοι.

 

Για την επερχόμενη περίοδο της γρίπης και τον αντιγριπικό εμβολιασμό που θα ξεκινήσει σε δυο εβδομάδες από σήμερα αναφέρθηκαν η αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας Δέσποινα Ιατρού και ο γραμματέας του συλλόγου Αλέξης Πολίτης στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στη δημοτική βιβλιοθήκη το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  συνιστά τον αντιγριπικό εμβολιασμό στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στο υγειονομικό προσωπικό. Συμβουλευτείτε τους Ιατρούς για την αναγκαιότητα ή όχι του εμβολιασμού σας για την εποχική γρίπη

Για τη φετινή περίοδο μπορεί να συνταγογραφείται οποιοδήποτε αντιγριπικό εμβόλιο του οποίου η σύνθεση περιέχει τα εγκεκριμένα στελέχη (που διαθέτουν άδεια κυκλοφορίας) από τον Ελληνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών