Ανάρπαστα έγιναν φέτος τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία, με τον πληθυσμό να μεριμνά από νωρίς για τον εμβολιασμό του προκειμένου να θωρακιστεί από τη γρίπη. Ωστόσο τα αποθέματα έχουν εξαντληθεί και υπάρχουν πολίτες ανάμεσα τους ευπαθείς ομάδες που έμειναν ανεμβολίαστοι.

 

Με τον κορωνοϊού να είναι σε έξαρση, οι πολίτες φαίνεται πως στράφηκαν στο αντιγριπικό εμβόλιο για να προστατευθούν, τουλάχιστον από τη γρίπη. Οι φαρμακοποιοί ευελπιστούν σε μια έκτακτη εισαγωγή εμβολίων, για να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

 

Οι συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν έχουν κάνει όλοι το εμβόλιο. Για τη χορήγηση του εμβολίου χρειάζεται ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και αρκετά μεγάλο μέρος του πληθυσμού μπορεί να το κάνει.

 

Ο,τι παρτίδα ήταν διαθέσιμη στις αποθήκες έχει τελειώσει. Αυτό που περιμένουν οι φαρμακοποιοί είναι μία μικρή παρτίδα γύρω στις 15 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι με την παραπάνω παραλαβή ο αριθμός των αντιγριπικών εμβολίων θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκτελεστεί 2,8 εκατ. συνταγές.

 

Ωστόσο μέχρι τώρα συνεχίζουν να γράφονται εμβόλια την στιγμή που δεν υπάρχουν, γεγονός που κάνει τον πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να αντιδρά.

 

«Θα παρέμβουμε ώστε το κράτος να βρει εμβόλια και να καλύψει όλους τους πολίτες. Έχουμε όμως πολλές συνταγές που δεν μπορούν να εκτελεστούν.  Έχουν μείνει υψηλού κινδύνου ασθενείς ανεμβολίαστοι. Πρέπει να οπωσδήποτε να γίνει έξτρα εισαγωγή εμβολίων.  Φέτος η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη. Υπάρχει μεγάλη αναμονή εμβολίων» δήλωσε στο  KavalaNews.GR η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας , Σίσυ Ρακιτζή.