Ακτή Καλαμίτσας

Ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Χρυσανίδης, ζητά από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, να ενημερώσει αναλυτικά, για τις εξελίξεις με τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της Ακτής Καλαμίτσας και για την κατασκευή λιθόκτιστου τοίχου στον οικισμό Φιλίππων, ενώ ρωτά τι συνέβη με τα χρήματα που προπληρώθηκε ο Πολωνός καλλιτέχνης, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, για μία εκδήλωση που δεν έγινε τελικά, ενώ επίσης ρωτά ποιο ήταν το εισπραχθέν ποσό από τον Δήμο Καβάλας για διαφημίσεις το έτος 2023.

Η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου και ο συνδυασμός της, θα διοργανώσουν το Σάββατο (23/09) το “1ο Mojito Beach Party” στην Καλαμίτσα.

Δώσαμε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, τη μάχη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου στην ακτή της Καλαμίτσας. Διαβεβαιώνουμε τον λαό της Καβάλας ότι θα πράξουμε το ίδιο μετά τις προσεχείς εκλογές, από την θέση πια της διοίκησης, όχι πλέον για την κυριότητα, την οποία θεωρούμε δεδομένη, αλλά για την αξιοποίηση της, στα πρότυπα μιας σύγχρονης τουριστικής παραλίας, ελεύθερης σε όλους”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας Αναστασία Ιωσηφίδου, μετά τις εξελίξεις αναφορικά με την άσκηση έφεσης κατά της ΕΤΑΔ, για το θέμα κυριότητας της ακτής Καλαμίτσας.

Τον 1ο Διαγωνισμό Γλυπτικής στην άμμο διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης –Καλαμίτσας την Κυριακή.

Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην ακτή της Καλαμίτσας η Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας ανακοινώνει

Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι φίλοι του κάλεσαν το ΕΚΑΒ στο σημείο βρέθηκε ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Του έγινε και ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα.

Επιστολή τεσσάρων παρατάξεων προς την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας για την Καλαμίτσα. Δηλώνουν ότι δεν πρέπει να ληφθεί καμία απόφαση για την παραχώρηση της Ακτής Καλαμίτσας από την ΕΤΑΔ αν το θέμα δεν έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. 

Εθελοντές όλων των ηλικιών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και καθάρισαν την ανατολική πλευρά της παραλίας της Καλαμίτσας, ενώ απομάκρυναν και τα απορρίμματα που βρίσκονται πλησίον του σημείου ελλιμενισμού μικρών σκαφών, στο ύψος του ξενοδοχείου LUCY.

Σε εργασίες συντήρησης των καμπινών και ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου στην ακτή της Καλαμίτσας, προχώρήσε απο το πρωί της Τρίτης 26 Μαΐου η  Υπηρεσία Καθαριότητας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και οι εθελοντικές ομάδες ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής, ο Σύλλογος Δυτικομακεδόνων και ο Δήμος Καβάλας. 

Διαψεύδει τις φήμες για μειωμένα ποσοστά τουριστών σε Καβάλα και Θάσο ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Αντωνιάδης.