

Η διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης-Καλαμίτσας με ανακοίνωση της ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαδικτυακών υπογραφών, ώστε να διατηρηθεί ο δημοτικός χαρακτήρας της ακτής της Καλαμίτσας, αλλά και για να αλλάξει η εικόνα που έχει σήμερα.
Παράλληλα κάνει κάλεσμα στους πολίτες που δεν έχουν υπογράψει, να υπογράψουν και να βοηθήσουν στο εγχείρημα αυτό.
Μπορείτε να υπογράψετε ΕΔΩ.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Ευχαριστούμε μέσα από τη καρδιά μας όλους τους απλούς Δημότες που μέσα σε λίγες μέρες(για τις ηλεκτρονικές υπογραφές ώρες)έχουν τρέξει για να υπογράψουν είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης στα καταστήματα που έχουμε τοποθετήσει τα έντυπα φτάνοντας ήδη κοντά (ίσως και πολύ παραπάνω)στις 2000 υπογραφές και τους παροτρύνουμε να συνεχίσουν να υπογράφουν με τον ίδιο ενθουσιασμό (LINK https://chng.it/rGm262QBWp).
Ευχαριστούμε και όλα τα ΜΜΕ που είναι δίπλα μας και προβάλουν τη προσπάθεια μας όπως φυσικά τα καταστήματα στη Σοφοκλή Βενιζέλου (Crepa Van, Cinnamon,To Γλυκό Ψωμί, Καρβουνάκια,Yayiro, Butter'n Fly, Πλάτωνας),τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης(Coffee Mall και Aparto)και τους 18 Συλλόγους που ζήτησαν και πήραν έντυπο υλικό για την Συλλογή Υπογραφών από τον κόσμο.Συγκεκριμενα τους Σύλλογους:
Λύκειο Ελληνίδων,Θρακικής Εστίας, Μικρασιατών,Λέσχη Ποντίων,Λαϊκότροπο, Κρητικών, Χειμερινών Κολυμβητών,Αγίας Παρασκευής,Αγίου Λουκά,Αγίου Κωνσταντίνου,Αγίας Βαρβάρας,Βύρωνα, Χωράφας, Ποταμουδίων,Παναγίας, Δέπος, Φυσιολατρικό Όμιλο, Φιλίππων..
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης Καλαμίτσας «Η Αγία Ειρήνη» όπως όλοι γνωρίζουμε πραγματοποιεί κάθε χρόνο πάρα πολλές δράσεις στην περιοχή της Καλαμίτσας μορφωτικού, εθελοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας.
Τα τελευταία 10 χρόνια η παραλία της Καλαμίτσας βιώνει την εγκατάλειψη,την εξαθλίωση και την καταστροφή των παραλιακών της εγκαταστάσεων εξαιτίας της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων για την τύχη της.
Ο Σύλλογος μας προσπαθούσε και προσπαθεί με κάθε μέσο να αναδείξει την παραλία.Μη έχοντας άλλη επιλογή προχώρησε στην συγκέντρωση υπογραφών ως μια διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Καβάλας για την τραγική κατάσταση που έχει επέλθει η παραλία μας.
Μια αυθόρμητη, ανιδιοτελής συλλογική πράξη που στηρίζεται στην αγάπη για τον τόπο μας και το ενδιαφέρον για την τύχη του μακριά απο ιδίου συμφέροντος σκοπιμότητες. Ζητάμε να επανέλθει στη πρότερη ιδιοκτησιακή του κατάσταση όπου ήταν πλήρως λειτουργική και ανήκε στον Δήμο Καβάλας,και κατά συνέπεια στους δημότες του,με σκοπό ο συγκεκριμένος αυτοδιοικητικός φορέας να αναλάβει να τον φέρει στην πρότερη κατάσταση ,όπως φυσικά και τη συντήρηση του, όπως έκανε τόσα χρόνια.
Ζητάμε την ΜΑΖΙΚΗ στήριξη των Δημοτών της Καβάλας χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα μικροπαραταξιακά παιχνίδια που πιθανόν κάποιοι, λίγοι ευτυχώς ,αποζητούν. Ζητάμε επίσης «ΣΥΓΝΩΜΗ» αν στεναχωρούμε και δυσαρεστούμε κάποιους που πιθανόν να «θίγονται» τα προσωπικά τους συμφέροντα αλλά θεωρούμε ΧΡΕΟΣ μας να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της γειτονιάς μας.
Ενημερώνουμε επίσης ότι οι υπογραφές θα συνεχίσουν να συλλέγονται μέχρι τουλάχιστον την επίσημη έναρξη της Πολιτιστικής Χρονιάς των Συλλόγων.
Για εμάς η αγάπη για τον τόπο μας είναι πρωταρχικής σημασίας.Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της προσπάθειας.Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μέσα από τη Συλλογικότητα και την Αγάπη για την Καλαμίτσα μας ίσως μπορέσουμε να κάνουμε πράξη αυτό που όλοι επιθυμούμε για την παραλία μας.Εξάλου όλοι ξέρουμε ότι :
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ.»