Σπάσαμε το κατεστημένο δεκαετιών που ήθελε τα κόμματα να διαφεντεύουν την Αυτοδιοίκηση. Δεν κρατήσαμε ποτέ κομματική σημαία. Δεν ήμασταν νεροκουβαλητές κανενός κόμματος, δεν είχαμε ποτέ επιλεκτικές φιλίες, ούτε όμως και έχθρες ή ανοιχτά μέτωπα.

 

Η Θάσος για πρώτη φορά συνομιλεί με όλους τους ηγέτες. Συνεννούμαστε με όλους. Διεκδικούμε από όλους. Τα καταφέρνουμε με όλες τις κυβερνήσεις. Όποια κόμματα κι αν αναλάβουν την εξουσία. Τα βγάλαμε πέρα με επιτυχία όταν η Ελλάδα μέσα σε μόλις μία 5ετία είχε 6 διαφορετικούς πρωθυπουργούς (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Πικραμμένο, Σαμαρά, Θάνου, Τσίπρα) και πολλές διαφορετικές κυβερνήσεις με συνεχείς αλλαγές στα υπουργεία.

 

Πετύχαμε, επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση δεν είδε σε μας καμία κομματική απόχρωση. Δεν ήμασταν κλακαδόροι ή επικριτές κανενός. Σε μας έβλεπαν οργάνωση, ετοιμότητα, μελέτες, επιχειρήματα, τεκμηρίωση και κυρίως πολλή επιμονή και σκληρή δουλειά. Όλα αυτά οδήγησαν σε χρηματοδοτήσεις για περισσότερα από εκατοντάδες έργα που υλοποιήθηκαν και προγραμματίζονται για την επόμενη δημοτική περίοδο.

 

Απέναντι σε τρεις κομματικούς συνδυασμούς, εμείς απαντάμε με τη δική μας Αυτοδιοικητική φωνή, υπερασπιζόμενοι τους πολίτες της Θάσου, ό,τι κι αν ψηφίζουν. Υπερασπιζόμαστε τη Θάσο, όχι τα κόμματα. Προτάσσουμε τη γνώση, την εμπειρία και τις ικανότητες που έχουν αποκτηθεί απέναντι σε κομματικούς κολαούζους, παλιάς κοπής, που φαντάζονται ακόμη την Αυτοδιοίκηση ως φέουδο.

 

Όλα αυτά τα χρόνια, οραματιστήκαμε μια δημοτική διοίκηση που δεν θα έχει «χρίσματα» και «καπελώματα» από οποιοδήποτε κόμμα, «χορηγούς» και σκοτεινούς υποστηρικτές, «ανεξόφλητα γραμμάτια» σε πολιτικούς ή επιχειρηματίες, «πατερούληδες» και «ντίλερ» τοπικών ή άλλων συμφερόντων.

 

Πορευτήκαμε με γνώμονα το συμφέρον της Θάσου και όχι τα συμφέροντα μιας κλίκας ανθρώπων, τον μακροχρόνιο σχεδιασμό υποδομών και όχι τα έργα-βιτρίνας φτιαγμένα στο ποδάρι, τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων, των «φίλων και κολλητών». Πορευτήκαμε με γνώμονα τη διασφάλιση της δημοτικής περιουσίας, την αξιοποίηση και την αύξησή της, το νοικοκύρεμα του Δήμου και των οικονομικών του, γιατί ο Δήμος είναι όλων μας.

 

Καταφέραμε να μηδενίσουμε τα χρέη, το έλλειμμα και τις «μαύρες τρύπες» στο ταμείο του Δήμου, να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο στην ιστορία του Δήμου αποθεματικό χρημάτων, να έχει «πρόσωπο» ο Δήμος στην αγορά, στους προμηθευτές, στα Υπουργεία, να δημιουργήσουμε πηγές εσόδων για το Δήμο που εξασφαλίζουν το μέλλον, να είμαστε πρωτοπόροι στην άντληση χρηματοδοτήσεων και στις εγκρίσεις έργων, να καλύψουμε όλο το νησί με βιολογικούς, υποδομές που έπρεπε να είχαν γίνει 30 χρόνια πριν, να βάλουμε τις βάσεις για τα μεγάλα έργα, για τη Θάσο των επόμενων δεκαετιών.

 

Και συνεχίζουμε. Ζητούμε από τους Θάσιους την εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ. Ζητούμε να στηρίξουν το αναπτυξιακό πρόγραμμα των επόμενων ετών, το Project2020, που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο www.project2020.gr

 

Κώστας Χατζηεμμανουήλ

Υποψήφιος Δήμαρχος Θάσου

Επικεφαλής του συνδυασμού «Μόνο για τη Θάσο»

 

(δελτίο Τύπου)