Στην Καβάλα θα βρεθούν μαθητές από 15 μουσικά σχολεία της χώρας με αφορμή το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία» που διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά από τις 10 έως τις 13 Μαΐου ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το μουσικό σχολείο Καβάλας και τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα Μ. Τρίτη 23 Απριλίου με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος το παρών έδωσαν, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας Μαρία Φραντζεσκάκη, η πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Παύλος Κίτσος καθώς και η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Ιδιαίτερες ευχαριστίες έλαβε ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καβάλας Γιάννης Κακάρας, ως εμπνευστής της ιδέας. Αξίζει να σημειωθεί ό,τι η έναρξη της εκδήλωσης συμπίπτει με την Λευκή Νύχτα της πόλης (10/05), γεγονός που όπως τονίστηκε, μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει και τις δύο εκδηλώσεις. 

 

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει σεμινάρια, διαλέξεις και βιωματικά εργαστήρια, ενώ την Κυριακή 12 Μαΐου, οι βυζαντινές χορωδίες των Μουσικών Σχολείων θα ψάλλουν σε ιερούς ναούς της πόλης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων έχει προγραμματιστεί εκδήλωση προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου. «Η Μητρόπολη μας, είναι πάντα αρωγός των προσπαθειών που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και την πόλη. Πολύ περισσότερο, κάθε εκδήλωσης η οποία αφορά στον Απόστολο των εθνών, Παύλο, που είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας μας», είπε ο πατήρ Παύλος Κίτσος. 

 

Τέλος, όπως τόνισε ο κ. Κακάρας στη συνάντηση των χορωδιών θα συμμετέχει και μία αποστολή από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Πρόκειται για μαθητές και καθηγητές της παιδικής χορωδίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Αγίας Πετρούπολης και επισήμανε πως το φεστιβάλ είναι σημαντικό, κυρίως και ανακοίνωσε πως σύντομα θα κυκλοφορήσει cd της συνεργασίας μεταξύ του Μουσικού Σχολείου Καβάλας και της Συμφωνικής Ορχήστρας Αγίας Πετρούπολης, με την υπογραφή του Μίκη Θεοδωράκη.