«Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία»

Η 8η κατά σειρά διοργάνωση «Άδοντες και Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» στην Καβάλα, που γίνεται προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, θα γίνει από τις 25 έως τις 29 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένη τόσο στην Ελληνική Παραδοσιακή και Εκκλησιαστική Μουσική, όσο και σε έναν σημαντικό συνθέτη του ελληνικού μουσικού στερεώματος, τον Ηλία Ανδριόπουλο.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ο Τόπος της ζωής μας” Μάκης Παπαδόπουλος, εκφράζοντας τα παράπονα του για την εξέλιξη του φετινού φεστιβάλ “Άδοντες και Ψάλλοντες”.

Με ανακοίνωση του το Μουσικό σχολείο Καβάλας δείχνει την ευγνωμοσύνη του, για όσους στήριξαν το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία».

Σε ανάρτηση του στα social media ο Γιώργος Βαρδακώστας, ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου Κατερίνης εκφράζει τα παράπονα του για το φεστιβάλ «Άδοντες και ψάλλοντες» στην Καβάλα.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «’Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...», το πρωί της Δευτέρας (08/05) το Μουσικό σχολείο Πειραιά παρουσίασε την Μήδεια του Μποστ στο Λιμάνι της Καβάλας.

Το Μουσικό σχολείο Καβάλας ενημερώνει με ανακοίνωση του πως η συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων για το φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία" θα γίνει παρά την αποχώρηση του Πολωνού συνθέτη Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ.

Ο μουσικός Zbigniew Preisner ενημέρωσε με ανάρτηση του πως δεν θα συμμετάσχει απόψε στη συναυλία στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων και αναφέρει χαρακτηριστικά “η συναυλία δεν θα γίνει λόγω της πίεσης, που δεν έχω βιώσει ποτέ στη ζωή μου, από την πλευρά του διοργανωτή του φεστιβάλ.”

H Energean στηρίζει τη μουσική διοργάνωση «Άδοντες και Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» και μετά από σχετικό αίτημα του Μουσικού σχολείου Καβάλας, το οποίο αποτελεί έναν εκ των διοργανωτών, θα είναι χορηγός της διοργάνωσης.

Η πόλη της Καβάλας και η τοπική κοινωνία συνολικά τιμούν και φέτος τον πολιούχο τους Απόστολο Παύλο, στο πλαίσιο του ετήσιου μουσικού μαθητικού φεστιβάλ με τίτλο «'Αδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…».

Συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…» παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Απριλίου 2023.

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία».

Με στόχο οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων να ερμηνεύσουν τον «Ύμνο τ

Εξόχως συγκινητικός ήταν ο επίλογος των μουσικών εκδηλώσεων "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία", το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου, στο Αρχαίο θέατρο Φιλίππων!

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις υποδέχεται η Καβάλα στις 5 Μαΐου. Ο λόγος για το φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες" το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη.

Παρουσιάστηκαν τη Μεγάλη Τρίτη οι εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται προς τιμήν του πολιούχου της Καβάλας Αποστόλου Παύλου και θα διαρκέσουν από τις 5 έως τις 9 Μαΐου,

Πάνω από 1.000 μαθητές και φοιτητές θα κατακλείσουν την Καβάλα το διάστημα 5-9 Μάϊου για το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντ

Το βράδυ του Σαββάτου (29/5), στην πλατεία Καπνεργάτη, παρουσία του Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου θα προβληθεί στις 29/05 και ώρα 20.30 στην Πλατεία Καπνεργάτη ένα μουσ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των 23 Μουσικών Σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό τις μέρες αυτές θα έπαιρναν μέρος στο Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία». Δυστυχώς τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο: «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ…» που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Καβάλας για τρίτη συνεχή χρονιά. 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις φεύγουν από την Καβάλα οι μαθητές των 15 σε αριθμό Μουσικών σχολείων που συμμετείχαν στην μουσική εκδήλωση "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία".

Στην Καβάλα θα βρεθούν μαθητές από 15 μουσικά σχολεία της χώρας με αφορμή το φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία» που διοργανώνει για 3ησυνεχόμενη χρονιά από τις 10 έως τις 13 Μαΐου ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το μουσικό σχολείο Καβάλας και τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. 

Νέα χορηγία ύψους 4.000€ εξασφάλισε ο Δήμος Καβάλας για την φετινή διοργάνωση της εκδήλωσης «Άδοντες και Ψάλλοντες» η οποία θα σταθεί αφορμή για να φιλοξενηθούν στην Καβάλα 1.000 ά

Εκδήλωση αφιερωμένη στη συνθέτρια Ελένη Καραΐνδρου διοργανώνει την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 20:30 στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (πρώην Νομαρχία) το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στην πόλη της Καβάλας η εκδήλωση «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον Απόστολο Παύλο. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως τις 9 Μαΐου του 2018. Στην διοργάνωση συμμετέχουν πάνω από 16 μουσικά σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό και πάνω από 800 μαθητές