Η 8η κατά σειρά διοργάνωση «Άδοντες και Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» στην Καβάλα, που γίνεται προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, θα γίνει από τις 25 έως τις 29 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένη τόσο στην Ελληνική Παραδοσιακή και Εκκλησιαστική Μουσική, όσο και σε έναν σημαντικό συνθέτη του ελληνικού μουσικού στερεώματος, τον Ηλία Ανδριόπουλο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Μουσικού σχολείου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“O Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο: «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...», και να είναι αφιερωμένες στο διαχρονικό αυτό σάλπισμα του Αποστόλου των Εθνών και πολιούχου της πόλης μας Παύλου.

 

Συνεπείς και φέτος στο διαχρονικό αυτό σάλπισμα του πολιούχου μας Αποστόλου Παύλου, η 8η κατά σειρά διοργάνωση «’Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» προγραμματίζεται να λάβει χώρα από τις 25 έως τις 29 Απριλίου και θα είναι αφιερωμένη τόσο στην Ελληνική Παραδοσιακή και Εκκλησιαστική Μουσική, όσο και σε έναν σημαντικό συνθέτη του ελληνικού μουσικού στερεώματος, που θα μας τιμήσει με την παρουσία του, τον Ηλία Ανδριόπουλο. 

 

Με βάση τους δύο αυτούς άξονες της φετινής διοργάνωσης σχεδιάζεται η πραγματοποίηση δύο κεντρικών συναυλιών στο εμβληματικό αρχαίο θέατρο των Φιλίππων κατά την 27η και 28η Απριλίου, όπου θα συμπράξουν στη βάση ενός οικουμενικού τύπου μοντέλου οι συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλλιεργώντας με τον τρόπο αυτό στις ψυχές όλων μας το εξαιρετικής σημασίας μήνυμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης στη σημερινή παγκόσμια κρίσιμη συγκυρία.

 

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν Μουσικά Σχολεία και Μουσικά Σύνολα από την Ελλάδα και το εξωτερικό με περισσότερους από χίλιους (1000) μαθητές και φοιτητές. 

 

Επίσης θα δοθούν διαλέξεις από διακεκριμένους μουσικούς και μουσικολόγους με θέμα την ψαλτική τέχνη της ορθόδοξης Εκκλησίας και τη δημοτική μας μουσική με ελεύθερη πρόσβαση και για το ευρύ κοινό. 

 

Το Φεστιβάλ «Άδοντες καί Ψάλλοντες ἐν τῇ καρδίᾳ...» στηρίζουν επίσης:

  • η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας
  • το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Εφορεία Αρχαιοτήτων Π.Ε. Καβάλας - Θάσου)
  • το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
  • το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας
  • ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας

 

Υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.”