Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Παυλίδης επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, όπου συζήτησαν σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος,  μεταξύ των οποίων τα δύο σοβαρότερα ήταν το φράγμα του ποταμού Αγγίτη, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στα Τενάγη των Φιλίππων, καθώς και το θέμα της βίζας των 72 ωρών για τους Τούρκους επισκέπτες στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντηση των δύο Περιφερειαρχών συμφωνήθηκε, αφενός για το Φράγμα του ποταμού Αγγίτη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός ώστε να αποφευχθούν τα  πλημμυρικά φαινόμενα στα Τενάγη και να λειτουργήσουν καλύτερα τα συστήματα άρδευσης στην περιοχή των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών, Καβάλας και Δράμας τις οποίες επηρεάζει,   και αφετέρου για το θέμα της βίζας των 72 ωρών να διεκδικήσουν άμεσα από την Κυβέρνηση να απλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης της βίζας των Τούρκων επισκεπτών και να δίδεται κατευθείαν από το μεθοριακό σταθμό των Κήπων Ν.Έβρου για να ενισχυθεί η εισροή των τούρκων τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης τόνισε ότι: «Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τον κ. Τζιτζικώστα σε μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφέροντος για τους πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης, για τις τοπικές κοινωνίες μας. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε διαπεριφερειακά στο πρόβλημα των πλημμύρων στην περιοχή των Τενάγων. Επίσης ιδικά για τη βίζα των 72 ωρών είναι ένα θέμα που μας απασχολεί εδώ και καιρό και έχουμε κάνει αλλεπάλληλες προσπάθειες για να το λύσουμε. Ελπίζω πως με τη συμπαράσταση και τη βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα ενισχυθεί η προσπάθειά μας να δοθεί άμεσα λύση σε ένα θέμα που είναι ζωτικής σημασίας».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε: « Η συνεργασία μας με τον κ. Παυλίδη ήταν  εξαιρετική και υπήρξε ταύτιση απόψεων στην αντιμετώπιση του συνόλου των ζητημάτων, αλλά και στον αναπτυξιακό προσανατολισμό της Βόρειας Ελλάδας. Αναφορικά με το φράγμα του ποταμού Αγγίτη θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας τόσο για να προστατεύσουμε την περιοχή από τις πλημμύρες, όσο και για να διασφαλίσουμε τις απαιτούμενες ποσότητες νερού για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων της περιοχής.
Για το θέμα της βίζας θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατό να ταλαιπωρούνται οι Τούρκοι επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή μας. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε από κοινού από την κυβέρνηση, έστω προσωρινά και πιλοτικά, να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βίζας των 72 ωρών από το τελωνείο στο μεθοριακό σταθμό των Κήπων στον Έβρο. Μάλιστα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προτίθεται γι’ αυτό το σκοπό να κάνει τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο σταθμό, ενώ θα χρειαστεί στελέχωσή του με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό».