Ένα μικρό δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου στην παραλία της Κάρυανης. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου Γιώργος Γερομάρκος ο εντοπισμός του έγινε από μέλος της παράταξης «Παγγαίο Αύριο» του είναι επικεφαλής. Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

Σήμερα στις 16.40 στην παραλία της Κάρυανης, εκβράστηκε δυστυχώς νεκρό ,δελφίνι μήκους περίπου 1,5 μέτρου.                                                                                                            Άμεσα μέσω της παράταξής μας, ειδοποιήθηκε η Δημοτική Αρχή μέσω της Τοπικής Αντιδημάρχου, η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε.Καβάλας  και το Λιμεναρχείο.

 

 Σίγουρα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός, καθώς υπάρχουν συμβάντα και σε άλλες περιοχές. Το λιγότερο που μπορεί να γίνει είναι ο ενταφιασμός και φυσικά να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του, αν είναι εφικτό. Η προσπάθειά μας και το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής μας, θα είναι πραγματική, διαρκής και επίμονη.

     Από το Γραφείο Τύπου