νεκρό δελφίνι

Ένα ακόμη νεκρό δελφινάκι εντοπίστηκε από περαστικό στην Παραλία Ορφανίου του Δ. Παγγαίου. Βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο στα πλευρά και στα πτερύγια.. Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο facebook από τον ''Φιλοζωικό Σύλλογο Παγγαίου''

Ένα μικρό δελφίνι νεκρό, χτυπημένο πιθανότατα από σκάγια, ξεβράστηκε σήμερα Τρίτη 14 Απριλίου στην παραλία των Λιμεναρίων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που το εντόπισαν.

Ένα δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου, από τη Λιμενική Αρχή Θάσου, στην παραλία ''ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ'' ν. Θάσου. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική του ταφή.

Ένα νεκρό δελφίνι εντόπισε το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου μια γυναίκα από τη Θάσο στην θαλάσσια περιοχή Γλυκάδι. Πρόκειται για ένα μικρό δελφίνι το οποίο όπως αναφέρει η ίδια είναι και χτυπημένο. 

Σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 νεκρά δελφίνια, ενώ 7 από αυτά εντοπίστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου, έχοντας παρασυρθεί από τους ΒΔ ανέμους, από περιοχές του κεντρικού και του ΒΑ Αιγαίου. Τρία από αυτά εντοπίστηκαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος. 

Ένα μικρό δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου στην παραλία της Κάρυανης. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου Γιώργος Γερομάρκος ο εντοπισμός του έγινε από μέλος της παράταξης «Παγγαίο Αύριο» του είναι επικεφαλής. Συγκεκριμένα αναφέρει: