κ. Πρόεδρε,

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο στους Δήμους που προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά για τους Δήμους, με την επισήμανση ότι ως προαπαιτούμενο για να ιδρυθεί Τμήμα Ένταξης Ειδικής Αγωγής “πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των προτεινόμενων Τμημάτων Ένταξης από την αρμόδια Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη βεβαίωση θα αναφέρεται το απαιτούμενο ποσό από 01/09/2019 έως και 31/12/2019 και το απαιτούμενο ετήσιο ποσό για κάθε επόμενο έτος, καθώς και ότι υπάρχει δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων’’. Θέτει δηλαδή ως προϋπόθεση για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων δομών εκπαιδευτικής υποστήριξης τη χρηματοδότησή τους από τους Δήμους. 

Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση αυτή όσο και οι προηγούμενες μείωσαν τα χρήματα προς τις Σχολικές Επιτροπές κατά 60%.

Είναι απαράδεκτο, η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να μετακυλούν στους Δήμους την ευθύνη για την ίδρυση και λειτουργία τόσο αναγκαίων, για την εκπαιδευτική διαδικασία, δομών και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο αυτό της Ειδικής Αγωγής.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πόσο "παραδεισένια" για το λαό είναι η λεγόμενη "μεταμνημονιακή" περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ!

Απαιτείται να αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη που της αναλογεί.Από τη μία δαπανά 4,2 δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικές δαπάνες και νομοθετεί σκανδαλωδώς φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη ρύθμιση ελάφρυνσης της φορολογίας των μερισμάτων από 15% σε 10%, που επιφέρει νέες απώλειες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση που θα καλυφθούν από άλλες πηγές και από την άλλη, στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής μεταθέτει τις ευθύνες της στους Δήμους, χωρίς ούτε καν να αυξάνει την ήδη πετσοκομμένη χρηματοδότηση.

Ρωτάμε τη Διοίκηση:

Τι μέτρα και ποιες δράσεις προτίθεται να λάβει για να αποτραπεί αυτή η αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική επίθεση που δέχονται γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Ρωτάμε τις άλλες παρατάξεις:

Ποια είναι η θέση τους για το θέμα.

Καβάλα 31-03-2019

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΠΟΤΟΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ