Δυο είναι τα σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια ή η πώλησή του.

 

Το θέμα συζητήθηκε στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη 24/4. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας οι περιπτώσεις για την αξιοποίηση του κτιρίου είναι δύο: είτε η μίσθωσή του για 50 χρόνια με ανανέωση της μίσθωσης για άλλα 50, είτε η πρόθεση της αγοράς της ιδιοκτησίας.

 

Όπως τόνισε την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν εκτενέστερες συζητήσεις προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις. Πρόκειται για δυο προτάσεις στις οποίες κατέληξε η εταιρεία real estate στην οποία της έχει ανατεθεί να διερευνήσει τα σενάρια της αξιοποίησης του παλιού Νοσοκομείου για λογαριασμό του Δήμου Καβάλας.

 

Η εταιρεία αφού ερεύνησε την υπόθεση πρότεινε να εξεταστεί και το σενάριο της αγοράς εκτός από αυτό της εκμίσθωσης.

 

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού πιθανότατα φέτος το καλοκαίρι.

 

Η περίπτωση του Διονύσου

 

Για την περίπτωση του Διονύσου συζητείται η αλλαγή χρήσης του χώρου καθώς ο δυνητικός επενδυτής έχει ζητήσει την κατασκευή δωματίων. Ωστόσο πρέπει να λυθούν αρκετά γραφειοκρατικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη όσοι επενδυτές έχουν ενδιαφερθεί συζητούν μεν για εστιατόριο, όπως ήταν στο παρελθόν αλλά ζητούν και την κατασκευή δωματίων. Το θέμα της αλλαγής χρήσης είναι πολύ σοβαρό αλλιώς δύσκολα κάποιος θα δεχτεί τη μίσθωση του κτιρίου χωρίς να μπορεί να το εκμεταλλευτεί και τουριστικά, είπε επίσης ο κ. Μουριάδης.