«…Ήμουν αυτή που ήθελε και ήμουν αυτή που δεν του έδινε εκείνο που ήθελε

Ο Απόλλων ήθελε την Κασσάνδρα που δεν του έδινε την Κασσάνδρα

Δεν είμαι πια εκείνη η Κασσάνδρα

Είμαι αυτή που έδωσε στον Απόλλωνα εκείνο που ήθελε

Εμένα του έδωσα

Του έδωσα την Κασσάνδρα…»

 

 

Το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας» παρουσιάζεται στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Αγγελίδη με τη Ζωή Κυριακίδου, την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

 

 

“...το τέλος βρίσκεται παντού.

Κάτι άλλο θα αρχίσει – και σίγουρα έχει ήδη αρχίσει με έναν μη ορατό τρόπο”

Jean-Luc Nancy

 

 

Ο σκηνοθέτης Μιχάλης Αγγελίδης γράφει για την παράσταση:

Αν ζούσαμε την εποχή που το οικοδόμημα του ανθρωπισμού καταρρέει εξαιτίας της ανεπάρκειάς του. Την εποχή της απαξίωσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο, την εποχή της αποξένωσης και της βίας, την εποχή που η φύση του ανθρώπου εκδικείται τον εαυτό της για την τόσο σκληρή καταστολή της, θα μιλούσαμε για ένα τέλος, για το τέλος της συνθήκης που μας τοποθετεί στον κόσμο μιας συνθήκης που ορίζει ολοκληρωτικά την αντίληψη μας για τον εαυτό και τον κόσμο, θα μιλούσαμε για τον κόσμο σήμερα.

Ο κόσμος σήμερα βρίσκεται στο οριακό του σημείο. Στο σημείο αυτό όπου έχει επέλθει ο κόσμος παρουσιάζεται και η αναγκαιότητα αντιστροφής της συνθήκης που τον όρισε και συνεχίζει να τον ορίζει. Η αντιστροφή αυτή και μόνο, είναι ικανή να μετατρέψει το τέλος σε αφετηρία.

Η αντιστροφή αυτή είναι ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας. Η Κασσάνδρα στο έργο του Δημητριάδη αντιστρέφει τον μύθο της και μαζί τον κόσμο που τον γέννησε. Ο λόγος της είναι το χαρμόσυνο άγγελμα της νέας αρχής.

Μιχάλης Αγγελίδης

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

 

 

Προπώληση εισιτηρίων, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566) 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00.