Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 26χρονης ημεδαπής.  Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 25χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.  

 

Αναλυτικότερα, η 26χρονη εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει ο 25χρονος, σχετικά με πώληση κινητού τηλεφώνου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. 

 

Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να πείσει την 26χρονη να καταθέσει την 16-10-2018 σε τραπεζικό του λογαριασμό, το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ, ως προκαταβολή, προκειμένου να της αποστείλει το προσφερόμενο κινητό τηλέφωνο της αγγελίας. 

 

Το πρωί της 18-10-2018, κατά την παραλαβή του δέματος, η 26χρονη διαπίστωσε ότι ο 25χρονος την είχε εξαπατήσει, αποστέλλοντάς της ένα δέμα που δεν περιείχε το συμφωνηθέν προϊόν. 

 

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.