Εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου ο απερχόμενος αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Γιώργος Γκράνας και ο νέος αστυνομικός διευθυντής μετά τις πρόσφατες κρίσεις στην αστυνομία Ιωάννης Καραμανλής

 

γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Η συνάντηση έγινε σε φορτισμένο κλίμα καθώς είχε και τον χαρακτήρα του αποχαιρετισμού του κ. Γκράνα προς τους πολίτες του νομού Καβάλας. Εμφανώς συγκινημένος στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη στο έργο της Αστυνομίας και για τη διαχρονική, όπως είπε, στήριξη προς το πρόσωπό του. «Θέλω», είπε, «με τον ίδιο τρόπο να στηρίξουν και το νέο αστυνομικό διευθυντή Ιωάννη Καραμανλή, ο οποίος κατάγεται από τις Σέρρες, υπηρετούσε στην Ξάνθη και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του νομού Καβάλας». 

 

 

Ευχαρίστησε επίσης τους βουλευτές και όλους τους φορείς της Καβάλας για τη στήριξή τους στην Αστυνομία τόσο σε ηθικό όσο και σε υλικό επίπεδο. 

Ευχαρίστησε και τους δημοσιογράφους για την προβολή του έργου της Αστυνομίας και ζήτησε συγνώμη για το γεγονός ότι δεν ήταν αρκετά επικοινωνιακός με τα Μέσα της Καβάλας λέγοντας πως έπραττε μόνο με κίνητρο το δημόσιο συμφέρον και όχι την προσωπική του προβολή. «Ήθελα» είπε «να μιλάει το έργο όλης της Αστυνομίας κι όχι ο αστυνομικός διευθυντής». Ζήτησε επίσης, συγγνώμη από τους πολίτες για όλες τις φορές, όπως είπε, που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούσαν. Τέλος, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει από εδώ και πέρα ως πολίτης πλέον, απάντησε πως ακόμα δεν το έχει σκεφτεί. Όπως φάνηκε, η απόφαση για την αποστράτευσή του από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν κάτι που και ο ίδιος δεν το περίμενε. 

 

 

Ο κ. Μαρκόπουλος εξήρε το έργο του κ. Γκράνα στο τιμόνι της αστυνομικής διεύθυνσης αλλά και την προσωπικότητά τού πρώην αστυνομικού διευθυντή λέγοντας χαρακτηριστικά πως η παρουσία του ήταν και διαφήμιση για την Ελληνική Αστυνομία. Τόνισε δε πως είναι ατυχές το γεγονός ότι το Σώμα στερείται τις υπηρεσίες ενός καλού και ικανού αξιωματικού. 

 

 

Ο νέος αστυνομικός διευθυντής φάνηκε να είναι ενημερωμένος με τα θέματα που απασχολούν την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και τα οποία καλείται να διαχειριστεί από εδώ και στο εξής. Σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής τόνισε πως αναλαμβάνει μια Αστυνομική Διεύθυνση με βαριά κληρονομία λόγω των επιτυχιών που έχει σημειώσει. Σημείωσε πως η πόρτα του θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες του νομού και συμπλήρωσε πως επιδιώξει την αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής.