Στη Θράκη θα περιοδεύσει στο τέλος αυτής της εβδομάδας ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης. Στον Έβρο, ο Μητσοτάκης πιθανότατα να συναντήσει μόνο τον δήμαρχο της πρωτεύουσας Βαγγέλη Λαμπάκη στον οποίο έχει δοθεί «χρίσμα» και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για μια διήμερη περιοδεία σε Ροδόπη και Ξάνθη. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αυτή την επίσκεψη είναι μια… δεύτερη βολιδοσκόπηση στην μουσουλμανική μειονότητα. Η πρώτη είχε γίνει από συνεργάτες του. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα εστιάσει σε επαφές με παράγοντες της μειονότητας στους δύο νομούς, η στάση της οποίας θα είναι καθοριστική για τα εκλογικό αποτέλεσμα και αυτών των περιφερειακών εκλογών. 

 

Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου λέγεται ότι θα κάνει ανοιχτή ομιλία στην Ξάνθη. Κανένα επίσημο πρόγραμμα πάντως δεν έχει ανακοινωθεί κι ενώ απομένουν μόνο 4-5 μέρες για την περιοδεία. 

 

Εκεί που οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες είναι στο αν έρχεται για να στηρίξει ή όχι τον Χρήστο Μέτιο. Κάποιοι λένε ότι έρχεται για να ασκήσει πιέσεις στους «αντάρτες» (όπως οι Τοψίδης και Πέτροβιτς) και σε όσους τους ακολουθούν. Άλλοι λένε ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί σε αυτό το θέμα, καθώς αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις… Μένει να φανεί αν θα λύσει ή αν θα κόψει τον «γόρδιο δεσμό» που δεν είναι άλλος από τον κατακερματισμό της ΝΔ στην περιοχή μετά τις απανωτά άστοχες επιλογές του απερχόμενου περιφερειάρχη.