Την άμεση λύση που είχε προτείνει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση της γέφυρας που έπεσε στην Καβάλα θυμίζει με σχόλιό του στο facebook ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης, επισημαίνοντας ότι είχε επισκεφθεί το σημείο λίγες μόλις ώρες μετά το συμβάν. 

 

«Με το γάντι» πάντως ο υφυπουργός, ούτε λίγο, ούτε πολύ, επισημαίνει το γεγονός ότι πέρασε ένα τρίμηνο απραγίας και ότι μόλις τώρα ο περιφερειάρχης αποφάσισε να ενεργοποιήσει τη λύση που του δόθηκε εξ αρχής μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

 

Το αίτημα της Περιφέρειας, πάντως, δεν έχει ακόμη σταλεί στο Υπουργείο. Η κυβέρνηση, ωστόσο, μέσω του κ. Γιαννακίδη, κάνει γνωστό ότι θα υπογράψει την ένταξη των έργων. 

 

Σε όλα αυτά βέβαια ας κρατάμε μικρό καλάθι αφού τόσο η διοίκηση της Περιφέρειας όσο και η διοίκηση του Δήμου έδειξαν καθ’όλη τη διάρκεια του τριμήνου που προηγήθηκε ότι "χρειάζονται" από πολλές μέρες έως και πολλές εβδομάδες να στείλουν ένα απλό έγγραφο για να προχωρήσει η αποκατάσταση της γέφυρας... 

 

Το σχόλιο του Στάθη Γιαννακίδη στο facebook 

 

Διαπιστώνω ότι στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης έχει ανοίξει η συζήτηση για την αποκατάσταση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας που έχει καταρρεύσει.

 

Όπως είναι γνωστό στις 10/11/18, λίγες ώρες μετά το συμβάν, μαζί με τη συνάδελφο Υφυπουργό Εσωτερικών Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Απόστολο Αντωνούδη, είχαμε βρεθεί στο σημείο και είχαμε κάνει γνωστό στους τοπικούς φορείς ότι η κυβέρνηση διαθέτει τους απαιτούμενους πόρους και μέσα για την άμεση αποκατάσταση

 

Έτσι με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η περιφερειακή αρχή προτίθεται να ενεργοποιήσει πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που έχουμε δεσμεύσει για την ΑΜΘ για την εκπόνηση της μελέτης από την Εγνατία Οδό. Από την πλευρά μας με μεγάλη χαρά θα υπογράψουμε την ένταξη των έργων, μόλις παραλάβουμε το σχετικό αίτημα της Περιφέρειας.