Εξήγηση για το πως πήραν προβάδισμα σε ψηφοδέλτια της ΝΔ «άνθρωποι του προέδρου» όπως για παράδειγμα ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Καβάλα, δίνει με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο πάλαι ποτέ κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και γνωστός επικριτής του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τον διέγραψε πέρυσι από το κόμμα. 

 

Ο Ευάγγελος Αντώναρος μιλά για πρόσωπα που "ανακοινώθηκαν αποσπασματικά, επιλεκτικά και χαριστικά» για να έχουν όπως λέει «προβάδισμα και περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να τρέξουν και να διεκδικήσουν τον σταυρό στη περιοχή τους. Οι υπόλοιποι μένουν στο σκοτάδι. Δεν ξέρουν καν αν είναι υποψήφιοι». 

 

Αφήνει δε υπονοούμενα για το «σύστημα Μητσοτάκη», παραπέμποντας στο 1985 όταν κάποιοι ανακοινώθηκαν υποψήφιοι, άρχισαν να κάνουν έξοδα για την προεκλογική τους εκστρατεία και μετά έμειναν στα κρύα του λουτρού όταν τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιοι. 

 

Από την ανάρτησή του δεν λείπουν οι αιχμές και για τον «γνωστό ακροδεξιό αντιπρόεδρο» Άδωνι Γεωργιάδη για τον οποίο λέει ότι «έχει αναλάβει εργολαβικά την ανακοίνωση ορισμένων υποψηφιοτήτων» γιατί «στήνει δικό του βιλαέτι» για να έχει «δική του ομάδα όταν τη χρειασθεί»

 

Η ανάρτηση Αντώναρου

 

 

Τι έγραψε

Σήμερα συνάντησα τυχαία ένα γνωστό και δοκιμασμένο στέλεχος της Νεας Δημοκρατιας. Σχετικά νέο μάλιστα στην ηλικία.

Τον ρώτησα αν θα είναι υποψήφιος όπως ξέρω ότι θέλει. Μου χαμογελασε κι απάντησε: "Που να ξέρω..."

Πραγματικά δεν ήξερε. Ξέρουν όμως όλοι αυτοί που ανακοινωθηκαν αποσπασματικά, επιλεκτικά και χαριστικά πριν απο λίγες μέρες ως υποψήφιοι.

Γιατί λέω χαριστικά; Γιατί τα ψηφοδέλτια για κάθε περιφερεια ανακοινωνονται συνολικά κι όχι πρώτα με δυό τρία ονόματα ημετέρων για να έχουν προβάδισμα και περισσότερο χρόνο στη διαθεση τους για να τρέξουν και να διεκδικήσουν τον σταυρό στη περιοχή τους. Οι υπόλοιποι μένουν στο σκοτάδι. Δεν ξέρουν καν αν ειναι υποψήφιοι. Κι αν το υποπτεύονται -- η αν τους έχει ειπωθεί κατι έστω ανεπίσημα -- δύσκολο είναι να αρχίσουν να τρέχουν και να ξοδεύουν τις οικονομίες τους -- ειδικά ξέροντας διαχρονικά την αφερεγγυότητα του συστήματος Μητσοτάκη με τους υποψήφιους ( Θυμίζω το 1985...)

Φυσικά δεν τηρούνται καν τα προσχηματα. Οσους θέλει ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ τους βλέπει κατ ιδίαν, φωνάζει κι ενα φωτογραφο για το απαραιτητο ενσταντανε. Τους άλλους τους αποφευγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν βγαινει ούτε καν στενός του συνεργάτης στο τηλέφωνο.

Ετσι -- παραδειγματος χάριν -- ένας πρώην υπουργός έμαθε απο τρίτο πρόσωπο ότι ο Μητσοτάκης δεν θα τον κατεβάσει στην περιφερεια που οτυ ειχε διαμηνυσει ότι θα κατεβαινε. Γιατι υπάρχει κινδυνος να πάρει έδρα "απο ενα απο τα δικά μου παιδιά".

Επεται συνέχεια....

ΥΓ. Α ξέχασα να σας πω...Την ανακοίνωση ορισμένων υποψηφιοτήτων την έχει αναλάβει εργολαβικά -- αν και ανεπίσημα -- ο γνωστός ακροδεξιός αντιπρόεδρος που στήνει δικό του βιλαέτι. Ε πως αλλιώς θα έχει δική του ομάδα οταν τη χρειασθει. Ο νοών νοείτω...