Εικόνες ντροπής και θλίψης καταγράφει ο τηλεοπτικός φακός στο παλιό «πάνω νοσοκομείο» ή «Σανατόριο» όπως το ήξεραν γενιές και γενιές στην Καβάλα. 

 

Το ιστορικό κτίριο της πόλης εξακολουθεί να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και είναι εμφανή τα σημάδια λεηλασίας στις εγκαταστάσεις του. Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την μετεγκατάσταση του νοσοκομείου στο νέο κτίριο στον Άγιο Σίλλα, η απορία για το Σανατόριο παραμένει: γιατί δεν αξιοποιείται

 

Κατά καιρούς ακούστηκαν φήμες για δημιουργία καζίνο, πέρυσι κατατέθηκαν προσφορές για τη δημιουργία ξενοδοχείου και ιατρικού κέντρου αλλά το κτίριο εξακολουθεί και ρημάζει. Μαζί του και το άλλο ακίνητο-φιλέτο στις παρυφές της πόλης, ο Διόνυσος. 

 

Συγκεκριμένα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, η Ιατρική Εταιρία Καβάλας, ανακοίνωνε ότι αναζητά επενδυτή που θα μισθώσει όλη την έκταση 4 στρεμμάτων μαζί με τα κτίσματα, (παλιό κτίριο, πρώην Ορθοπεδική Κλινική κλπ). Δύο μήνες αργότερα, ένας Καβαλιώτης κι ένας Δραμινός εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Έκτοτε… ουδέν νεότερο!  

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

που κατέγραψε το From Above 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από το From Above ΕΔΩ και ΕΔΩ