«Αν ρωτάτε εμένα, πρέπει να γκρεμιστεί» δήλωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Νοεμβρίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που της τέθηκε στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής «On camera» του Center, από τους Γιάννη Κομνηνό και Νίκο Ταραπατσή. 

 

«Δεν είμαι μηχανικός» σημείωσε και πρόσθεσε: «Το έθεσα το πρωί τηλεφωνικά στον πρόεδρο της Εγνατία Οδού, του είπα ότι πρέπει να γκρεμιστεί η γέφυρα και να διαπλατυνθεί ο πάνω δρόμος μπροστά από το Νοσοκομείο, να γίνει πιο φαρδύς και να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση γιατί κι αυτός ο δρόμος (σ.σ. ο πάνω κλάδος) παρέμβαση θέλει να ξέρετε. Αλλά δεν θα το αποφασίσω τώρα. Τώρα θα δούμε τις πραγματογνωμοσύνες και όταν θα μπει το θέμα της μελέτης θα κάνουμε μια πρόταση τι προτείνουμε εμείς». 

 

Η δήμαρχος εξήγησε περαιτέρω την άποψή της, η οποία παρεμπιπτόντως άρχισε να συζητιέται έντονα αυτή την εβδομάδα από πολύ κόσμο. «Όποιος το είπε είχε δίκιο» είπε η κ. Τσανάκα και συμπλήρωσε: «Το πιο λογικό είναι να γκρεμίσεις τη γέφυρα και να διαπλατύνεις το δρόμο που υπάρχει και πατάει πάνω στο χερσαίο κομμάτι». 

 

Σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι θέτει τώρα για πρώτη φορά αυτό το ζήτημα, η κ. Τσανάκα είπε: «Τώρα μπαίνει το θέμα, άραγε να επιδιορθώσουμε αυτό που υπάρχει ή να κάνουμε μια πιο ασφαλή λύση; Ποιος πάει να χαλάσει μια γέφυρα που λειτουργεί. Τώρα που δεν λειτουργεί είναι μια ευκαιρία». 

 

"Πίσω - μπρος" και τελικά "στη μέση" για το πόρισμα των αιτιών πτώσης 

 

Η δήμαρχος ρωτήθηκε και για το τι γίνεται με τη διερεύνηση των αιτιών πτώσης της γέφυρας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καβάλας το Σάββατο 10 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι αναθέτει το πόρισμα στην Εγνατία Οδό.

Ένα 48ωρο αργότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου ο Δήμος ανακοίνωσε ότι το πόρισμα θα ανατεθεί στο ΤΕΕ

 

Η εκδοχή που έδωσε η δήμαρχος, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Νοεμβρίου ήταν… κάτι ενδιάμεσο: ανακοίνωσε ότι το πόρισμα θα το κάνουν όλοι μαζί, και η Εγνατία και το ΤΕΕ αλλά και πανεπιστημιακοί, εννοώντας προφανώς μηχανικούς από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. 

 

Η δήμαρχος ανέφερε στην τηλεοπτική εκπομπή: «ανώνυμη εταιρία είναι η Εγνατία Οδός, δεν είναι κράτος. Εμείς θέλουμε απλώς την εμπειρία της στα γεφύρια, γι’ αυτό τη ζητούμε μαζί με το ΤΕΕ και τους πανεπιστημιακούς, να συμμετέχει στην επιτροπή που θα βγάλει το πόρισμα. Οφείλουμε να απευθυνθούμε στο ΤΕΕ γιατί είναι ο επίσημος θεσμός που συμβουλεύει την Πολιτεία. Ζητούμε από το ΤΕΕ να συνεργαστεί μαζί με την Εγνατία και το Πανεπιστήμιο».

 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν άλλαξε κάτι σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσε μαζί με τον περιφερειάρχη, η κ. Τσανάκα τόνισε: «Όχι δεν άλλαξε τίποτα».