Για μεθοδεύσεις των διοικητικών συμβουλίων του επιμελητηρίου Καβάλας με αφορμή τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για το νησί της Θάσου καταγγέλλουν τη διοικούσα επιτροπή και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της παράταξης Ανανέωση Τώρα. 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσαν με τον τίτλο "Επιμελητήριο για γέλιο ή για κλάματα"; αναφέρουν τα εξής:

 

 

Τις προηγούμενες μέρες γίναμε μάρτυρες του διασυρμού του θεσμού του Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος του, μας προσκάλεσε στο τιμητικό διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιούνταν στη Θάσο την Τρίτη 30 Οκτωβρίου με θέματα υποτίθεται ιδιάζουσας σημασίας που αφορούν και το ίδιο το νησί. Και μπορεί να ακούγεται αδιανότητο, αλλά δεν προσήλθε ούτε ένα μέλος από τη διοίκηση. 

 

 

Ούτε καν ο ίδιος ο πρόεδρος του οποίου η καταγωγή είναι μάλιστα από τη Θάσο και παρά το γεγονός πως η ημερομηνία διεξαγωγής του Δ.Σ αποφασίστηκε από τον ίδιο. Πάραυτα, όλοι εμείς που δεν συμμετέχουμε στην ομάδα του προέδρου βρισκόμασταν στη Θάσο την προγραμματισμένη ώρα όπως οφείλαμε.

 

 

 

Την επόμενη ημέρα (Τετάρτη 31 Οκτωβρίου) ο πρόεδρος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης λέγοντας ότι συνηθίζεται να προσκαλούν σε εικονικό (!!!) διοικητικό συμβούλιο την πρώτη ημέρα και να το πραγματοποιούν την επόμενη που απαιτούνται πολύ λιγότερα μέλη για απαρτία. Εμείς δηλώσαμε το παρόν και πάλι, για να διαπιστώσουμε όμως με έκπληξη ότι στις 16:30 που ήταν προγραμματισμένο το Δ.Σ ο πρόεδρος δεν κατάφερε να φέρει ούτε αυτούς που απαιτούνταν για να έχει απαρτία. 

 

 

Δεν είχε το θάρρος να ξεκινήσει το Δ.Σ την προγραμματισμένη ώρα φοβούμενος ότι εμείς θα αποχωρήσουμε. Αφού μέχρι τις 17:30 (μία ώρα μετά) δεν είχε ξεκινήσει το Δ.Σ, ο κ. Ζησίμου το ζήτησε μετ’ επιτάσεως και ο πρόεδρος επιτέθηκε με πρωτόγνωρες βωμολοχίες.

 

 

Μετά τις προσβολές του προέδρου ο κ. Ζησίμου αποχώρησε από την αίθουσα για να προστατέψει το θεσμό.

Τα αποτελέσματα του να θεωρείς το Επιμελητήριο τσιφλίκι σου γίνονται πλέον ολοφάνερα και όταν αυτό συμβαίνει είναι καταστροφικό για το κύρος του θεσμού. Η τιμητική συνεδρίαση στη Θάσο κατέληξε να γίνει ντροπιαστική, τόσο για το νησί όσο και για το Επιμελητήριο. Και για αυτή τη ντροπή, κάποιοι έχουν ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουν.

 

 

Η Θάσος είναι η αιχμή του δόρατος της τουριστικής οικονομίας του νομού μας. Το λιγότερο που της αξίζει είναι να προσβάλλεται με τέτοια αδιαφορία και απαξίωση. Καλούμε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου να αντιληφθεί το σημαντικό ρόλο της θέσης του και να προστατέψει το κύρος της.

Αν η διοίκηση πιστεύει πως θα μπορεί να πραγματοποιεί συνεδριάσεις του Δ.Σ. με λιγότερα μέλη από όσα προβλέπονται και μια μικρή ομάδα να διαχειρίζεται τα ζητήματα και τα χρήματα του Επιμελητηρίου, θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα μας βρει απέναντι της.

 

 

Για την «Ανανέωση Τώρα» :

Ζησίμου Παύλος / Βακιρτζή Έλσα / Καραγιαννίδης Αντώνης / Μπίλιας Αναστάσιος / Νούση Κατερίνα / Παπαδάκης Χρήστος