Ημερίδα με θέμα «ΣΗΨΗ 2018», πραγματοποιεί το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο AIROTEL GALAXY ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας.

 

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι 100.000άτομα, περιλαμβανομένων και παιδιών, εκδηλώνουν Σήψη, με το 35-40%αυτών τελικά να πεθαίνουν από πολυοργανική ανεπάρκεια. Η Σήψη ή Σηψαιμία(επιπλοκή που προκαλείται από την υπερβάλλουσα και απειλητική για τη ζωή αντίδραση του οργανισμού μας στις λοιμώξεις) στον αναπτυγμένο κόσμο παρουσιάζει δραματική αύξηση, με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 5-13% την τελευταία δεκαετία. Κάθε χρόνο, παγκοσμίως προσβάλλονται 20-30 εκατομμύρια άτομα και περίπου 24.000ζωές χάνονται καθημερινά λόγω Σήψης.

 

Στόχος της Ημερίδας είναι να ενημερώσει Γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων (Παθολόγους, Γενικούς Γιατρούς, Πνευμονολόγους, Εντατικολόγους, Αναισθησιολόγους, Βιοπαθολόγους, κ.α.), που έρχονται σε καθημερινή επαφή με ασθενείς που πάσχουν από Σήψη, ώστε να αναγνωρίζουν έγκαιρα την ομάδα ασθενών υψηλού κινδύνου για την ανάπτυξη Σηπτικού Συνδρόμου. Η έγκαιρη διάγνωση και η πρώιμη εφαρμογή των σύγχρονων και αποτελεσματικών θεραπευτικών επιλογών βελτιώνουν σημαντικά τη φυσική πορεία της νόσου.

 

Ομιλητές είναι εξειδικευμένοι Επιστήμονες(Καθηγητές Πανεπιστημίου, Γιατροί του ΕΣΥ, Στρατιωτικοί Γιατροί) που έχουν διακριθεί για το επιστημονικό τους έργο, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα νεότερα δεδομένα στον τομέα τους, καθώς και την εμπειρία τους από τη διαχείριση δύσκολων περιστατικών, στις Κλινικές τους.

 

 Η εγγραφή στην Ημερίδα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθούν 4(τέσσερα) Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.