Την έντονη αντίθεσή του στους χειρισμούς του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου δηλώνει με μια αιχμηρή ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης. 

 

Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι στις πρόσφατες διακοπές του στη Θάσο ο κ. Μέτιος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ σε θεσμικό επίπεδο χωρίς να ζητήσει από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο να τον συνοδεύσει παρά το γεγονός ότι και εκείνος βρισκόταν στο νησί το ίδιο διάστημα. 

 

Ακολουθεί η οργισμένη ανάρτηση Αμοιρίδη με την οποία δηλώνει χαρούμενος που δεν θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Μέτιου στις επερχόμενες εκλογές. 

 

Ο Μέτιος που μας προέκυψε, ουσιαστικά χωρίς να κοπιάσει, ανέλαβε να συνεχίσει την πορεία μίας διοίκησης που με τον Παυλίδη στο τιμόνι είχε καταφέρει σε δυο μόλις χρόνια να δώσει μια άλλη πνοή τόσο τοπικά όσο και να κάνει αισθητή πανελλαδικά την δυναμική διακυβέρνηση προκαλώντας ενέργειες που είχαν απήχηση και εφαρμόσθηκαν και σε άλλες περιφέρειες. 

 

 

Ο Μέτιος κατάφερε σε δυο μόλις χρόνια να αντιστρέψει αυτό το κλίμα και η περιφέρεια μας από οδηγός να γίνει ουραγός εξελίξεων και δράσεων. Παράλληλα έδειξε ότι δεν σέβεται κανέναν από τους συναδέλφους του και ότι δεν έχει ουσιαστική επάρκεια για τη θέση που ανέλαβε. Τα παραδείγματα για όλα τα παραπάνω πάρα πολλά. Ως μέλη αυτής της παράταξης έχουμε καταπιεί πολλά και έχουμε κρατήσει διακριτική στάση σε ακόμη περισσότερα που δεν αποτελούσαν την οραματική διοίκηση και ήταν σε αντίθεση με αυτά που συνυπογράψαμε με τον αείμνηστο Παυλίδη. 

 

 

Αφορμή που ξεχείλισε το ποτήρι και με κάνει να γράφω αυτό το σχόλιο αποτέλεσε η επίσκεψη Μέτιου στο Δήμαρχο Θάσου με μόνο ένα περιφερειακό σύμβουλο και χωρίς τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Δήμαρχο για να συζητήσουν έργα, προοπτικές, συνεργασίες χωρίς τον καθ' ύλην αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του που γνωρίζει τα ζητήματα, που έχει κάνει συναντήσεις και συνεργασίες, που εδώ και 4 χρόνια έχει την πλήρη εικόνα του τι έγινε, τι συζητήθηκε, τι χρειάζεται να γίνει, τις προτεραιότητες αλλά και τις υποσχέσεις, τις ανάγκες και πολλά - πολλά άλλα. 

 

 

Είναι στάση που επιβεβαιώνει ότι ο Μέτιος δεν σέβεται ούτε τους συναδέλφους του, δεν σέβεται το θεσμό, αλλά το κυριότερο δεν σέβεται τον τόπο και αντιμετωπίζει τις επαφές αυτές καθαρά επικοινωνιακά, με την ευκαιρία των διακοπών του και χωρίς να έχει κανέναν συνεργάτη του να καταγράφει τα σημαντικά σημεία της συνάντησης. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν ανάμεσα σε μοχίτο και τσίπουρα δεν μπόρεσε να σκεφτεί ότι οι συναντήσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών αρχών δεν πρέπει να γίνονται στο γόνατο ως αγγαρεία. 

 

 

Βέβαια όταν ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν σέβεται τη θεσμική ιεραρχία των χωρικών του αντιπεριφερειαρχών, τι περισσότερο να πούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Για τον τόπο είναι φανερό ότι δεν ενδιαφέρεται και το χειρότερο είναι ότι δεν καταλαβαίνει ότι θα έπρεπε. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που δεν θα είμαι υποψήφιος σε περιφερειακό συνδυασμό με το Μέτιο.