Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας λίγο μετά τις 23:00 του Σαββάτου 30 Ιουνίου 2018 όταν ακατοίκητη μονοκατοικία στην οδό Δράκοντος τυλίχθηκε στις φλόγες.

 

Στην μονοκατοικία διέμενε άστεγος Αφγανός. Οι γείτονες βγήκαν στα μπαλκόνια από την έντονη δυσοσμία και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική η οποία έφτασε στο σημείο με τρία οχήματα πλήρως επανδρωμένα. Τελικά, για την κατάσβεση χρειάστηκε μόνο το ένα όχημα καθώς αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αναμμένο τσιγάρο καθώς αξίζει να σημειωθεί ότι στο σπίτι δεν υπήρχε καν ρεύμα, ενώ την επέκταση ευνόησαν τα στρώματα, οι κουβέρτες και τα διάφορα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο άστεγος.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής άσκησαν σκληρή κριτική στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας αλλά και στην υπηρεσία καθαριότητας καθώς όπως τόνισαν εμφατικά το σημείο στο οποίο βρίσκεται η μονοκατοικία είναι γεμάτη από χόρτα τα οποία, όπως λένε οι ίδιοι, ενώ ζήτησαν πολλές φορές να τα κόψουν αδιαφόρησαν. Παράλληλα οι κάτοικοι εξηγούν ότι είχαν ενοχλήσει αρκετές φορές τόσο της υπηρεσίες του Δήμου όσο και την Ελληνική Αστυνομία για την παραμονή του αστέγου αλλά και για την επικινδυνότητα λόγω των χόρτων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ: