Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου το νέο πυροσβεστικό πλοίο «Σάββας Σάββαρης».

Την Πέμπτη (08/02), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, είχε συνάντηση με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, ζήτησε μεταξύ άλλων από τον υπουργό, να ενισχυθεί με 25 νέα στελέχη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας αλλά και να μετατραπεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Θάσου σε Υπηρεσία.

Η υποψήφια δήμαρχος Καβάλας, Αναστασία Ιωσηφίδου, επισκέφθηκε τη Δευτέρα (04/09) την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου στο “Κοράλλι” στο Παληό Καβάλας, έγινε ενημέρωση για την πυροπ

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου, στις 20:00 το απόγευμα στο “Κοράλλι” στο Παληό Καβάλας, θα γίνει ενημέρωση για την πυροπροστασία.

Το πρωί Παρασκευής (02/06) άρχισαν εργασίες καθαρισμού στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας. 

Η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η του Μάη και η Διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Νομού Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας με την οποία εφιστά την προσοχή των πολιτών σχετικά με τις καύσεις καλαμιών στα χωράφια.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (13/03) υπήρξαν φωτιές σε καλαμιές στον κάμπο του Νέστου που πήραν μία έκταση και έτσι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρυσούπολης μαζί με ένα όχημα και από την Π.Υ. Καβάλας κατευθύνθηκαν στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προέκυψε.

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας (ΔΙ.Π.Υ.Ν.), ενημερώνει τους πολίτες πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Οι μεγάλες και πολυετείς προσπάθειες για επαναλειτουργία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα Καβάλας, στέφθηκαν με επιτυχία σήμερα που κατέφτασε στο λιμάνι το Καβάλας

Με ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, θέτουν το πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού, τα προβλήματα στα οχήματα, αλλά και τη συντήρηση του κτιρίου στην Πυρ

Παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Μαρτίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το κτίριο που θα στεγάζεται πλέον η πυροσβεστική υπηρεσία του λιμανιού της Καβάλας. 

Έξι διοικητικά πρόστιμα σε πολίτες επέβαλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας από την αρχή της αντιπυρικής περιόδου τον Μάιο μέχρι το δεύτερο 10ημερο του Αυγούστου. 

Τα εύσημα στους πυροσβέστες που στάλθηκαν από την Καβάλα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε Αττική και Εύβοια, δίνει ο αντιπεριφερε

"Συναγερμός" σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας  το πρωί της Κυριακής 4 Ιουλίου όταν έπιασε φωτιά η κουζίνα  διαμερίσματος στην οδό Βενιζέλου. Στο σημείο της φωτιάς έσπευσαν δυο πυροσβεστικά οχήματα κι ένα περιπολικό της αστυνομίας για να ρυθμίσει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Νεκρός εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Μαΐου μέσα στο σπίτι του στο Χρυσοχώρι του Δήμου Νέστου ένας ηλικιωμένος άνδρας. Τον άνδρα ανέσυραν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Μονοκατοικία την οποία διέμενε. 

Ένα περιστατικό φωτιάς σε κατάστημα της οδού Βενιζέλου κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 29 Απριλίου. Στο σημείο έσπευσε και η αστυνομία οι άνδρες της οποίας απέκλεισαν το ένα ρεύμα κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση των ανδρών της πυροσβεστικής.

Η Οργανισμός Λιμένα Καβάλας Α.Ε. (Ο.Λ.Κ. Α.Ε.) στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας με το Δίκτυο Κοινωνική Αλληλεγγύης και Αρωγής, το οποίο υπεγράφη στις 5 Μαΐου 2020, προχώρησε στην τοποθέτηση συστήματος ψύξης και θέρμανσης στο κτίριο στο οποίο πρόκειται να στεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λιμένος

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου σε δασική έκταση στην περιοχή Σπαθιά, πάνω από την Άσπρη Άμμο. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας που αντιμετώπισαν εγκαίρως το συμβάν πριν η φωτιά επεκταθεί. 

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου σε δεξαμενή λαδιού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στο Χαλκερό Καβάλας. Η φωτιά έσβησε πολύ γρήγορα χάριν στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας που έφτασε στο σημείο με τρία οχήματα και έθεσε τη φωτιά υπό έλεγχο. 

Άμεση ήταν η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας και των εθελοντών για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Αυγούστου σε θαμνώδη έκταση, μεταξύ των δημοτικών κοινοτήτων Ζυγού και Παλαιάς Καβάλας

Η ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ομάδα Καβάλας ευαισθητοποιημένη στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας λόγω τις πανδημίας προέβη στη δωρεά από 450 μάσκες μιας χρήσης και από 500 γάντια επίσης μιας χρήσης στην αστυνομική διεύθυνση Καβάλας καθώς και στην πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας αντίστοιχα

Ο Δήμος Καβάλας ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας για την καθοριστικής σημασίας συνδρομή της στην επιχείρηση απάντλησης των λιμναζόντων υδάτων από το ανοιχτό κολυμβητήριο

Σελίδες