Συνεχίζονται κι από ό,τι φαίνεται θα συνεχιστούν οι προσαγωγές και οι συλλήψεις όσων αντιδρούν στην κατασκευή του αγωγού αερίου TAP, ο οποίος περνά μέσα από τα χωράφια τους. 

 

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι κι ένας Ιταλός ακτιβιστής που βρίσκεται εδώ και μέρες στην Καβάλα, εκπροσωπώντας το αντίστοιχο ιταλικό κίνημα ενάντια στον αγωγό κι έχει έρθει για συμπαράσταση στον Θέμη Καλπακίδη, ο οποίος επίσης συνελήφθη νωρίτερα

 

Ο Ιταλός κατά την προσαγωγή του φορούσε μπλούζα με την φράση του επιγράμματος στον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη «Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος». Πρόκειται για μια φράση που αποδίδεται στον Κύπριο κυνικό φιλόσοφο Δημώνακτα, ο οποίος κατά τον Λουκιανό θεωρούσε ευδαίμονα τον ελεύθερο, που ούτε ελπίζει ούτε φοβάται. 

 

 

Στην οδό Ομονοίας έχει συγκεντρωθεί κόσμος που φωνάζει συνθήματα εναντίον του αγωγού, ζητώντας ο αγωγός να περάσει από τα βουνά κι όχι από την εύφορη πεδιάδα των Φιλίππων. 

 

 

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος ο οποίος εξηγεί πως έχει η κατάσταση έως τώρα. 

 

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί της Τρίτης συνελήφθησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας Κελαϊδάκης και Προυσαεύς