Συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης με αίτημα την αποχώρηση των συνεργείων του αγωγού TAPαπό τα Τενάγη των Φιλίππων. 

 

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Καλπακίδης αποφάσισε να ξεκινήσει την απεργία πείνας κλιμακώνοντας την αντίδρασή του για τη στάση της κοινοπραξίας για την κατασκευή του αγωγού όταν την περασμένη Πέμπτη τα συνεργεία επιχείρησαν να εισέλθουν σε χωράφι το οποίο ήταν σπαρμένο με ηλίανθους.  Από εκείνη την ημέρα ο κ. Καλπακίδης παραμένει στα χωράφια και τονίζει πως μέσα από την απεργία πείνας προσπαθεί να εξασφαλίσει τη διακοπή των εργασιών στα Τενάγη μέχρι να ελεγχθούν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου σύμφωνα με τις δεσμεύσεις Σταθάκη. 

 

Χθες Κυριακή 24 Ιουνίου τον κ. Καλπακίδη επισκέφθηκε στα χωράφια η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα η οποία εξέφρασε τη στήριξη του Δήμου στην προσπάθεια των αγροτών για την αλλαγή όδευσης του αγωγού. Ο κ. Καλπακίδης δέχτηκε και την επίσκεψη δημοσιογράφων από τη Σλοβενία και την Ιταλία αλλά και εκπροσώπων του κινήματος Comitato No TAP από την κάτω Ιταλία, το οποίο είναι ενάντια στην κατασκευή του αγωγού στη γειτονική χώρα.