Χωρίς τον ξενοδόχο λογάριαζε η "Εγνατία Οδός Α.Ε." όταν αποφάσισε κατ΄εντολή του ΤΑΙΠΕΔ να κατασκευάσει άρον άρον τα διόδια έξω από την πόλη της Καβάλας. 

 

Εκτός από τις τσιμεντένιες βάσεις και τα κουβούκλια που θα τοποθετηθούν πάνω στο οδόστρωμα για την κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων, απαιτείται και η κατασκευή κτιρίου διοίκησης που θα υποστηρίζει τη λειτουργία του σταθμού. 

 

Αυτές ακριβώς οι εργασίες φαίνεται ότι είναι οι προβληματικές, καθώς η κατασκευή των συγκεκριμένων έργων γίνεται σε δασική έκταση, κάτι που προκάλεσε και την (καθυστερημένη αρκετά) μήνηση από το Δασαρχείο Καβάλας που είχε ως αποτέλεσμα την διακοπή της κατασκευής. Διαπιστώθηκε ότι για αλλού είχαν εκδοθεί άδειες και αλλού έγιναν εργασίες. 

 

Επιπλέον, η έκταση στην οποία γίνονται εργασίες φαίνεται ότι δεν ανήκει στην "Εγνατία Οδό Α.Ε." ούτε υπάρχει σχετική παραχώρηση προς αυτήν. Πρόκειται για την έκταση γνωστή ως Εσκί Καπού που ανήκει στη Δημωφέλεια του Δήμου Καβάλας. 

 

Από έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι έχουν καταπατηθεί περίπου 5 στρέμματα της έκτασης αυτής και η Δημωφέλεια ετοιμάζεται τώρα για μήνυση προς την Εγνατία Οδό και τον εργολάβο που κατασκευάζει το έργο ενώ με αγωγή που θα ασκήσει θα διεκδικήσει και χρηματική αποζημίωση

 

Η νέα αυτή εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει νέα καθυστέρηση της κατασκευής των διοδίων, ενδεχομένως να οδηγήσει και στη ματαίωση του έργου.